h

Inspectierapport Cordaan geeft SP gelijk

19 januari 2011

Inspectierapport Cordaan geeft SP gelijk

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft bij Cordaan grofweg dezelfde gebreken ontdekt als de SP in haar eerdere onderzoek bij de zorginstelling. Volgens het inspectierapport dat deze week werd gepubliceerd heeft Cordaan nog heel wat te verbeteren aan de zorgverlening. SP-raadslid Maureen van der Pligt: "Maar die verbeteringen vinden wel plaats en dat is een positief gevolg van onder meer ons onderzoek en de publiciteit daaromheen."

Maureen van der Pligt)

Aanleiding voor het IGZ-onderzoek waren onder andere berichten in de media over onverantwoorde zorg bij Cordaan. Die berichtgeving was in 2009 al reden voor de SP om een uitgebreide enqute te houden onder Cordaan-medewerkers en clinten. Uit deze enqute werd duidelijk dat er nogal wat mis was bij het bedrijf: chronisch personeelstekort, gesjoemel met zorguren, mensonterende omstandigheden op dagbestedingscentra, en intimidatie van medewerkers. Ontoelaatbare praktijken voor een zorginstelling, aldus de SP.

De SP stuurde de resultaten van de enqute begin 2010 naar de Inspectie, die in een reactie beloofde het rapport te gebruiken in haar contacten met Cordaan. Van der Pligt: "De Inspectie heeft woord gehouden. Maar belangrijker is dat nu eindelijk de zorg bij Cordaan wordt aangepakt. Dat is winst."

U bent hier