h

Liever natuur- en milieueducatie dan een speeltuin

13 juli 2011

Liever natuur- en milieueducatie dan een speeltuin

Afgelopen woensdag stemden de SP tegen de speeltuin aan de zuidwestoever van de Sloterplas. Hoewel de SP normaal gesproken zeker niet tegen speeltuinen is heeft ze toch tegengestemd omdat het hier om een wel erg luxueus exemplaar gaat dat maar liefst 275.000 moet kosten. Daarbij gaat het beheer nog eens 9.000 per jaar kosten.

In de perspectiefnota die dezelfde avond behandeld werd, staat dat er de komende jaren 90.000 bezuinigd moet worden op de drie Natuur en Milieu Educatie Centra in Nieuw-West. Het gevolg daarvan is dat waarschijnlijk twee van de drie NME centra moeten sluiten. Ook de 800.000 bezuiniging op de bibliotheken is nog niet van de baan. De SP vindt "eerst het noodzakelijke en dan het vermakelijke". Van het geld van deze speeltuin kunnen de NME centra gered worden en de bezuinigingen op de bieb verminderd. Helaas was de meerderheid in de raad, met uitzondering van de Tulpen, het niet met de SP eens en stemde toch voor de speeltuin aan de Sloterplas.

Een motie van de SP om de speeltuin in de ijskast te zetten tot er voldoende geld is om de belangrijke voorzieningen in het stadsdeel in stand te houden en tot na de Sloterplasconferentie, had geen zin meer toen de raad in meerderheid voor de speeltuin stemde.

Bij het aantreden van de raad in mei 2010 is een Sloterplasconferentie beloofd waar de bewoners en organisaties mee kunnen praten over de toekomst van de Sloterplas. Helaas wordt deze conferentie steeds weer uitgesteld. Ondertussen worden er wel van alles aan de oevers gebouwd. De SP is bang dat als de conferentie eindelijk gehouden wordt, er niets meer te kiezen zal zijn.

U bent hier