h

Handen uit de mouwen voor actie 'Armoede werkt niet'

1 augustus 2011

Handen uit de mouwen voor actie 'Armoede werkt niet'

Op het Osdorpplein hebben zaterdag ruim tweehonderd mensen hun handtekening gezet tegen de bezuinigingen van kabinet Rutte op de sociale werkplaatsen. Actieve SP'ers uit Nieuw-West staken daar de handen uit de mouwen onder het motto 'Armoede werkt niet'.

Het passerende publiek kon op honderden werkhandschoenen hun handtekening zetten met daarbij een persoonlijke boodschap voor het zittende afbraakkabinet Rutte. Hiermee werd de protestactie tegen de bezuinigingen op de sociale werkplaatsen gestalte gegeven door SP'ers in Nieuw-West, daarbij geholpen door gemeenteraadslid Maureen van der Pligt.

De uitgestalde ondertekende handschoenen trokken veel bekijks, waardoor steeds meer mensen hun afkeer van de bezuinigingen in de sociale sector kenbaar wilden maken. Ook VVD-stemmers hebben hun handtekening gezet, waarmee duidelijk werd dat de weerstand tegen de bezuinigingen breed gedragen wordt.

De succesvolle middag, met honderden sympathisanten, belooft veel goeds voor vervolgacties van Armoede Werkt Niet in Nieuw-West.

U bent hier