h

Stadsdeel Nieuw-West chanteert de gemeente

23 oktober 2012

Stadsdeel Nieuw-West chanteert de gemeente

De SP vindt het een slechte zaak dat stadsdeel Nieuw-West de gemeente chanteert over reclame-inkomsten. Op aandringen van de PvdA dreigt het stadsdeel reclameborden waaraan de gemeente geld verdient, weg te halen als de gemeente niet snel de inkomsten daarvan eerlijker gaat verdelen. SP-fractievoorzitter in Nieuw-West Chris Schaeffer: "Het is een schande dat het stadsdeelbestuur de gemeente chanteert, en dan ook nog eens met het geld van alle Amsterdammers."

Woensdagavond besloot de meerderheid van de deelraad de gemeente een hak te zetten. Dit omdat de gemeente een afspraak over de verdeling van reclameopbrengsten niet is nagekomen. De raad besloot in meerderheid grote reclameborden weg te gaan halen, als de gemeente niet snel over de brug komt met de reclameopbrengsten.

De SP en enkele andere oppositiepartijen vinden dit een vorm van chantage en als middel ongepast.
Schaeffer: "Natuurlijk dient de gemeente zich aan de afspraken te houden met de stadsdelen. Maar als dat niet gebeurt, ga je niet als stadsdeelbestuur de ruiten van het stadhuis ingooien. Op deze manier misbruikt men het geld van de Amsterdammers om het gelijk te halen. Tenslotte raakt dit de inkomsten van de gemeente en daarmee alle Amsterdammers als geheel."

U bent hier