h

Nieuws, juni 2013

29 juni 2013

Recht op langdurigheidstoeslag niet beperken

De SP wil een stokje steken voor de beperking van de langdurigheidstoeslag. Gemeenteraadslid Maureen van der Pligt: "Het stadsbestuur wil het onmogelijk maken dat Amsterdammers na 1 juli van dit jaar nog een langdurigheidstoeslag met terugwerkende kracht aanvragen. Ik vind het onbegrijpelijk dat ze het steuntje in de rug van minima, die het juist nu goed kunnen gebruiken, willen inpikken. Daarom zal ik de gemeenteraad voorstellen om een stokje voor de plannen van de wethouder te steken."

Lees verder
28 juni 2013

Ondersteuning voor muziekverenigingen in Noord

De gehele stadsdeelraad heeft ingestemd met het SP-voorstel om de muziekverenigingen in Noord te ondersteunen. Deelraadslid Erna Berends: "Deze verenigingen willen graag meer samenwerken met de scholen in ons stadsdeel en kunnen daarnaast ondersteund worden met passende oefen- en opslagruimtes. Wij zijn blij dat het stadsdeel zich hiervoor gaat inzetten."

Lees verder
28 juni 2013

Extra geld naar Buurtservice Noord en jongerenwerk

Ook in 2014 wordt de openbare ruimte rondom de afvalcontainers in Amsterdam-Noord schoongehouden door het werkervaringsbedrijf Buurt Service Noord (BSN). Een voorstel van de SP en coalitiegenoten PvdA en GroenLinks om BSN opnieuw geld te geven voor deze taak, werd donderdag unaniem aangenomen in de deelraad.

Lees verder
28 juni 2013

Zwembadtarieven stadspashouders definitief niet verhoogd

De prijs voor losse kaartjes voor het Floraparkbad gaat de komende twee jaar voor stadspashouders zeker niet met een euro omhoog. Het voorstel van de SP om de verhoging te schrappen kreeg donderdag de steun van een meerderheid van de deelraad.

Lees verder
27 juni 2013

Steun voor actievoerende pakketbezorgers

De SP Amsterdam heeft donderdag de actievoerende pakketbezorgers een hart onder de riem gestoken. De bezorgers die actievoeren voor eerlijke tarieven voor de pakketten die zij rondbrengen, kregen van de SP een appeltje voor de dorst.

Lees verder
27 juni 2013

Op bezoek bij de voedselbank

Woensdagochtend was ik met een aantal SP'ers op bezoek bij de voedselbank van Bos en Lommer in de Erik de Roodestraat, tegenover de Jozefkerk. Zo'n 130-160 huishoudens zijn daar klant. We hebben meegeholpen om voedselpaketten klaar te maken, en met vrijwilligers gesproken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier