h

SP lanceert meldpunt achterstallig onderhoud

14 januari 2014

SP lanceert meldpunt achterstallig onderhoud

De SP verzamelt de komende tijd klachten over achterstallig onderhoud van huurwoningen. Woont u in een huis dat hard onderhoud nodig heeft? Is u jaren geleden gezegd dat uw huis gesloopt zou worden, maar gebeurt dit nu niet? We horen graag uw klachten, zodat we samen een vuist kunnen maken naar stadsbestuur en woningcorporaties.

Huurders die te maken hebben met gebreken aan hun sociale huurwoning kunnen zich melden bij de SP. Lijsttrekker Laurens Ivens heeft een website gelanceerd waar huurders zich kunnen melden. "Door de risicovolle projecten, verhuurderheffing en lakse houding van corporaties zitten huurders steeds vaker met een vochtige of beschimmelde woning. Wij gaan samen met huurders de strijd aan met corporaties en de politiek om dit onderhoud alsnog af te dwingen."

Samen met de redactie van Hart van Nederland bezocht Ivens een woning in de Jordaan, waar huurders al vele jaren wachten op onderhoud door Ymere. "Dit zien we steeds meer in Amsterdam. Scheuren, schimmel en verzakkingen komen steeds vaker voor. Corporaties zijn laks of hebben simpelweg het geld niet door Haagse bezuinigingen."

SP'ers door de hele stad zullen de komende maanden de wijken ingaan om huurders naar hun ervaringen te vragen.

Het adres van de website is amsterdam.sp.nl/onderhoud

U bent hier