h

Strenger toezicht asbestsanering Louweshoek nodig (update)

13 maart 2014

Strenger toezicht asbestsanering Louweshoek nodig (update)

(Oorspronkelijk bericht 1-22-2014) Volgens SP-raadslid Remine Alberts moet alles op alles gezet worden om de veiligheid van de bewoners van het Louweshoekcomplex te garanderen. Door een grote fout bij de renovatie liep een bewoner onbeschermd een asbestwolk in. "Volledig onacceptabel. Al lange tijd waarschuwen wij voor dit gevaar. Dit mag nooit meer gebeuren."

Woensdag debatteerde de gemeenteraad over de grote problemen met de asbestsanering in dit complex. Bewoners maken zich grote zorgen. Volkomen terecht volgens Alberts: "Als je jarenlang te horen krijgt dat je je geen zorgen hoeft te maken en je loopt dan door een wolk asbeststof dan schrik je je natuurlijk suf. De veiligheid van de bewoners garanderen en hun vertrouwen terugwinnen, dat is de opdracht."

Alberts sprak in het debat van een noodsituatie voor de bewoners. "Als je huis afbrandt is er ook alternatieve woonruimte beschikbaar. Dit lijkt me ook een noodsituatie. Stel tijdelijk huizen beschikbaar voor mensen die weg willen."

Update 13-3-2014 Naar aanleiding van een uitzending van televisieprogramma Kassa waarin veel misstanden rondom de Louweshoek naar voren kwamen, heeft SP-raadslid Remine Alberts opnieuw opheldering gevraagd aan het stadsbestuur. Anders dan in het verleden is er momenteel veel contact tussen gemeente, bewoners en corporatie Woonzorg. Vrijdag zal er opnieuw overleg plaatsvinden. Alberts: "Het is goed dat de gemeente er nu veel dichter op zit. De corporatie heeft enorme steken laten vallen en bewoners waren de dupe. Het is goed dat zij niet langer de roependen in de woestijn zijn." De SP hoopt dat het nu beter gaat, maar roept de gemeente op tot gerechtelijke stappen als corporatie Woonzorg opnieuw in gebreke blijft.

U bent hier