h

SP roept Ymere op tot actie in Reimerswaalbuurt (update)

9 april 2014

SP roept Ymere op tot actie in Reimerswaalbuurt (update)

(Oorspronkelijk bericht 3 maart 2014) De SP roept verhuurder Ymere op om in actie te komen en de Reimerswaalbuurt per direct schimmelvrij te maken. De SP doet die oproep in een brief aan de directie van Ymere. SP-lijsttrekker André Meijler uit Nieuw-West schrijft onder meer: “De problemen zijn zeer ernstig. Je kunt gerust spreken van schimmelwoningen. Diverse bewoners hebben last van astma en huidklachten. Dit moet onmiddellijk aangepakt worden. Bewoners hebben recht op een fatsoenlijke en gezonde leefomgeving.”

Een douche in een huis in de Reimerswaalbuurt

De Osdorpers vinden al langere tijd geen gehoor bij verhuurder Ymere. Ymere scheept bewoners af met de mededeling dat ze pas ergens gedurende de periode 2015-2018 voornemens is om actie te ondernemen. Meijler: “De SP vindt dat onacceptabel. Corporaties zoals Ymere verkeren door het kabinetsbeleid en de crisis in moeilijke tijden. Maar onderhoud mag nooit op de lange baan geschoven worden. Iedereen heeft recht op een fatsoenlijke leefomgeving. Dit geldt niet alleen voor mensen met geld voor een eigen koophuis of luxe huurwoning, maar voor iedereen,  ook voor mensen in een sociale huurwoning.”

Update

Ymere heeft in een brief laten weten direct aan de slag te gaan om de schimmel te verwijderen. De SP heeft een lijst van klachten overhandigd aan Ymere. De corporatie belooft binnen twee weken contact op te nemen met de bewoners om een afspraak te maken. André Meijler: “Helaas duurt het nog minstens een jaar voor de oorzaak van de schimmel wordt aangepakt. Pas dan gaat Ymere aan de slag met de ventilatie en isolatie. Maar het is goed dat Ymere wel alvast aan de slag gaat met de schimmel want die is niet best voor de gezondheid van de bewoners. Wij zullen ook de komende tijd een vinger aan de pols houden.“

U bent hier