h

SP-Hulpdienst komt naar Nieuw-West

12 mei 2014

SP-Hulpdienst komt naar Nieuw-West

De SP-hulpdienst is vanaf nu twee keer per maand te vinden in stadsdeel Nieuw-West. De hulpdienst is er voor iedereen die hulp nodig heeft bij problemen rondom bijvoorbeeld huisvesting, betalingen of het invullen van papieren. Ook mensen die geen lid zijn bij de SP zijn welkom bij de hulpdienst.

De hulpdienst op locatie ging afgelopen zaterdag van start in de Honingraat in Slotermeer 

In de maanden februari en maart draaide de hulpdienst op locatie al proef. Coördinator van de hulpdienst op locatie Frank Schinkel: “In die vijf weken hebben we veel mensen kunnen helpen en daarom hebben we de hulpdienst nu definitief naar Nieuw-West gehaald.” Als voorbeeld noemt Schinkel  een kleine ondernemer die failliet ging en recht had op een uitkering. Dat werd zo lastig gemaakt door de gemeente dat de ondernemer bijna het bijltje erbij neer gooide. Schinkel: “Wij doen als hulpdienst veel voorwerk, zoals de benodigde papieren en kredieten vast aanvragen. Voor mensen die er zelf niet uitkomen kan dat een hele steun zijn.”

De hulpdienst is elke tweede en vierde zaterdag van de maand van 13:00 tot 15:00 boven de bibliotheek in Huis van de Wijk Honingraat aan de Slotermeerlaan 103. Een afspraak is niet nodig, maar kan wel via 020-6370158 of hulpdienstamsterdam@sp.nl.

U bent hier