h

Veiligheid asbestsanering Louweshoek vergroot

8 mei 2014

Veiligheid asbestsanering Louweshoek vergroot

Wethouder Ossel gaat er bij corporatie Woonzorg op aandringen, dat het plan voor de asbestsanering van de flats in Louweshoek wordt verbeterd. Deze toezegging deed de wethouder gisteren aan de SP. SP-raadslid Erik Flentge: "Dat is een belangrijke stap vooruit. Er komt dan een aanvullend onderzoek, om te zien hoe de asbest in het gebouw is verwerkt. Als dat bekend is, kan de asbest veiliger worden weggehaald. Dat vergroot de veiligheid voor de bewoners."

Tot nu toe zijn er bij deze asbestsanering in Louweshoek veel fouten gemaakt. Een proefsanering in januari werd stopgezet, nadat een bewoner in een stofwolk liep. Maar ook een recent plan voor de sanering vond de bekende asbestdeskundige Witteman onvoldoende. Nadat ook de bewoners en de SP de druk opvoerden, scherpte Woonzorg het plan aan. Flentge: "En tenslotte kwam de toezegging vandaag in de raad. Dit zal in de toekomst beter en sneller moeten."

De wethouder wilde niet op andere verzoeken van de SP ingaan. Flentge: "Een goed plan is een begin, maar het is nog papier. Alles draait om een goede uitvoering en goed toezicht. Daarom wilden de bewoners een extra controleur en een extra controle na afloop. Helaas wilde de wethouder dat niet doen. Dat is jammer want dat had de bewoners nog meer gerustgesteld."

U bent hier