h

Buurtenquête in Nieuw-West: aftrap in de Mondriaanbuurt

28 september 2014

Buurtenquête in Nieuw-West: aftrap in de Mondriaanbuurt

De SP is een grootschalige enquête gestart onder de bewoners van Nieuw-West. De aftrap werd gegeven in de Mondriaanbuurt in Overtoomse veld. SP Tweede Kamerlid Sadet Karabulut ging zaterdag 6 september, samen met de SP-ers uit Nieuw-West, huis aan huis om de leefbaarheid van deze buurt in kaart te brengen. De bewoners van de Mondriaanbuurt zijn  tevreden, maar zien wel dat er aandacht moet komen voor de overlast door hangjongeren, het tekort aan gemengde scholen en speelvoorzieningen voor kinderen.

Een ruime meerderheid van de bewoners bleek tevreden over de leefbaarheid in hun buurt.   De meningen waren echter verdeeld over de veiligheid in de buurt. Een krappe meerderheid was tevreden. De ontevreden bewoners gaven in veel gevallen de overlast door hangjongeren als oorzaak van hun gevoel van onveiligheid.

Het ontstaan van zwarte en witte scholen wordt door een kleine meerderheid van de bewoners niet als en probleem gezien, maar meer gemengde scholen in de wijk wordt gezien als een verbetering. Er werd daarnaast ook opgemerkt dat er voor kinderen onvoldoende speelruimte is.

Een ruime meerderheid van de bewoners waarmee de SP heeft gesproken gaf aan niet te willen verhuizen naar een andere buurt.

"De bewoners van de Mondriaanbuurt zijn tevreden maar er zijn duidelijk aandachtspunten. Ik kijk dan ook uit naar de volgende buurtenquête zodat we meer inzicht krijgen in leefbaarheid in de buurten van Nieuw-West. De conclusies neemt de SP fractie mee naar de bestuurscommissie”, aldus André Meijler, SP bestuurscommissie lid in Nieuw-West.

U bent hier