h

Nieuws, oktober 2015

30 oktober 2015

Toegankelijkheid referendum essentieel voor democratie

Volgens SP-raadslid Peter Kwint moet Amsterdam er alles aan doen om de toegankelijkheid bij het komende referendum over het associatieverdrag met Oekraïne te garanderen. Eerder vandaag luidde de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) de noodklok over de beschikbare budgetten. Kwint: “Democratie kost geld. Geld dat het rijk beschikbaar zou moeten stellen. Minder stemhokjes – en dus langer reizen en langer wachten – is onacceptabel.”

Lees verder
30 oktober 2015

Jeugdwerkloosheid in Amsterdam flink gedaald

Het aantal jongeren met een bijstandsuitkering is sinds januari al met 14% gedaald. Ook ligt de gemeente op koers om dit jaar 5250 jongeren aan een baan of een opleiding te helpen. SP-wethouder Arjan Vliegenthart: “Dat is heel goed nieuws. Dit geeft een heleboel jongeren kans op een goede toekomst. Ik ben blij dat de gemeente jongeren een stuk de goede kant op kan helpen.”

Lees verder
28 oktober 2015

Extra maatregelen tegen opstoppingen ponten nodig (update)

(oorspronkelijk bericht 27-10-2015) De SP wil dat de gemeente extra maatregelen neemt om de extreme drukte bij de ponten tegen te gaan. SP-raadslid Remine Alberts: “Door de werkzaamheden bij de aanlandplek bij Centraal Station loopt het nu elke dag uit de hand. Reizigers lopen flinke vertraging op en het gedrang is gevaarlijk voor kwetsbare verkeersdeelnemers. Ook al is een verbouwingssituatie nooit ideaal, het moet echt beter dan dit.”

Lees verder
23 oktober 2015

Laat de buurt bepalen

De SP presenteert een vijfpuntenplan voor betere buurtinspraak. De SP wil dat bewoners en buurtondernemers zo verregaande invloed krijgen op de ontwikkelingen in hun buurt. SP-raadslid Tiers Bakker: “Buurtbewoners weten het beste hoe hun buurt levendig en aantrekkelijk kan zijn voor bewoners, bezoekers en ondernemers. Daar moeten we gebruik van maken.”

Lees verder
22 oktober 2015

SP slaat alarm om achterstallig onderhoud in stadsdeel Nieuw West

De SP wil dat het stadsdeelbestuur van Nieuw-West de corporaties gaat aanspreken op het achterstallig onderhoud in veel buurten in het stadsdeel. Aanleiding daarvoor zijn de resultaten van een onderzoek naar achterstallig onderhoud dat SP-leden het afgelopen halfjaar hebben gedaan. Schimmel, vochtplekken en rottende kozijnen zijn slechts enkele voorbeelden van wat is aangetroffen. SP-fractievoorzitter in het stadsdeel Andre Meijler: “We zijn geschokt van wat we allemaal tegen zijn gekomen. Het is belangrijk dat er snel wat gedaan wordt aan het achterstallig onderhoud, De bewoners betalen hier immers elke maand voor en hebben recht op een goede woning.”

Lees verder
19 oktober 2015

Amsterdam laat jongeren met arbeidsbeperking niet aan de kant staan

Amsterdam besteedt extra aandacht aan jongeren met een beperking die klaar zijn met hun opleiding. SP-wethouder Arjan Vliegenthart: "Veel jongeren met een beperking dreigen aan de kant te blijven staan door het nieuwe Haagse beleid. De sociale werkplaatsen in Nederland trekken terecht aan de bel daarover. Wij zijn in Amsterdam al begonnen met een actief beleid om jongeren met een arbeidsbeperking niet aan hun lot over te laten. Wij gaan op zoek naar die jongeren en bieden ze begeleiding naar passend werk. Op die manier kunnen zij fatsoenlijk meedoen in de samenleving."

Lees verder

Pagina's

U bent hier