h

Ingrijpen nodig bij renovatie Geuzenveld

30 maart 2016

Ingrijpen nodig bij renovatie Geuzenveld

De SP wil dat Stadgenoot snel in actie komt om de problemen rondom de renovatie van vijf woonblokken in Geuzenveld aan te pakken. SP-raadslid Erik Flentge: “Bewoners zitten in een enorme rommel. Tot overmaat van ramp is er ook nog asbest gevonden. Stadgenoot moet snel ingrijpen om de problemen op te lossen en een fatsoenlijk onderdak te regelen voor de bewoners."

Foto: SP
Onlangs is Stadgenoot begonnen met een opknapbeurt van vijf woonblokken ten Westen van de Nolensstraat in Geuzenveld, Nieuw-West. Stadgenoot had de bewoners van tevoren laten weten dat de opknapbeurt in bewoonde staat kon worden uitgevoerd. In de praktijk blijkt dat de werkzaamheden zo ingrijpend zijn dat bewoners overdag niet in hun huis kunnen. Als aan het eind van de dag de bouwvakkers stoppen met werken, staat het huis vol met bouwmateriaal, zijn de meubels opgestapeld onder afdekzeil, is er geen warm water of verwarming. Bovendien lopen veel werkzaamheden uit.  In minstens twee woningen is nu ook nog asbest aangetroffen waardoor de werkzaamheden nog meer vertraging oplopen.

Flentge: “Dit kan niet zo doorgaan. Snelle actie van Stadgenoot is nodig om de bewoners te helpen. Dat is de eerste prioriteit. Maar ik wil ook dat precies wordt onderzocht wat er is gebeurd en of bewoners en werklui gezondheidsrisico’s hebben gelopen. We weten allemaal dat asbest heel gevaarlijk kan zijn.” De SP heeft de kwestie onder de aandacht gebracht bij het stadsbestuur.

AT5 ging afgelopen weekend samen met Erik Flentge op bezoek bij de panden en maakte een filmpje.

U bent hier