h

Nieuws, oktober 2017

31 oktober 2017

SP met activistisch team de verkiezingen in

Foto: SP

De Amsterdamse SP presenteert vandaag haar conceptkandidatenlijst vol activisten die hun strepen verdiend hebben met actie voeren in de buurt. De zes vrouwen en vier mannen in de top tien vormen een mix van ervaren krachten en nieuw elan. SP-lijsttrekker Laurens Ivens: “Samen met deze activisten gaan we Amsterdam uit de greep van het grote geld halen.”

Lees verder
28 oktober 2017

SP lanceert conceptprogramma 'Amsterdam van Amsterdammers'

Foto: Jos van Zetten

Vandaag presenteerde SP-Wethouder Arjan Vliegenthart in Nieuw-West het concept-verkiezingsprogramma van de SP Amsterdam: 'Amsterdam van Amsterdammers'. Vliegenthart, voorzitter van de programmacommissie: "We kunnen trots zijn op dit aanvallende programma. Met onze plannen willen we ervoor zorgen dat de Amsterdammers centraal komen te staan in hun eigen stad. We rekenen finaal af met het grote geld dat de samenhang in de stad steeds meer bedreigt. We houden Amsterdam een gemengde stad met plek voor iedereen."

Lees verder
24 oktober 2017

Buurtbewoners Vogelbuurt en SP presenteren Zwartboek De Punt

Foto: SP

Bewoners van de Vogelbuurt en SP presenteren Zwartboek De Punt over het achterstallig onderhoud van woningcorporatie De Key. Het zwartboek staat vol met klachten over kou, vocht, schimmel, gevaarlijke elektra en andere gebreken. Het zwartboek wordt binnenkort overhandigd aan De Key, met de oproep om de klachten in de buurt te verhelpen.

Lees verder
21 oktober 2017

Linkse partijen publiceren links progressief pact

Foto: Kevin Hackert / Flickr Creative Commons

Amsterdam staat op een kantelpunt. Het kan twee kanten op met onze mooie stad. Of we zijn de sociale, fijne stad waar voor iedereen plek is. Of we worden een stad waar het grote geld ­domineert. Een Londen aan de Amstel, waar ­alleen de rijksten en slimsten een plekje weten te verwerven ten koste van alle anderen.

Lees verder
18 oktober 2017

Power to the people – Het kan wel (opinie)

Foto: Teresa van Twuijver

Afgelopen week had ik mijn laatste spreekuur als wethouder, deze keer in Zuidoost. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier in alle stadsdelen gesproken met mensen die zich ergens zorgen over maakten. Over de drukte in de stad, schimmel in hun huurhuis, ratten op straat, de te hoge huur of over overlast van hun buren. Alles kwam voorbij. En dat was een bijzonder waardevolle informatiebron. De buurt in. Luisteren naar wat er speelt.  En het daarna samen oplossen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier