h

Nieuws, januari 2020

30 januari 2020

SP solidair met stakende leraren: investeer in onderwijs!

Foto: SP

Ook de SP was vanmorgen op de Dam aanwezig om de leraren te steunen in hun strijd voor meer investeringen in het onderwijs. Structurele investeringen in het onderwijs zijn hard nodig. Bij de behandeling van de onderwijsbegroting november vorig jaar stelde
SP-Kamerlid Peter Kwint al voor om structureel 1 miljard extra te steken in het basis- en voortgezet onderwijs. En deze investeringen zijn hard nodig, zeker in het Amsterdamse basisonderwijs dat in een zware crisis verkeert.

Lees verder
24 januari 2020

Stadsbestuur wil opdringerige commercie in straatbeeld minderen

Foto: Flickr cc

Het stadsbestuur wil opdringerige en storende reclame in de openbare
ruimte minderen. SP-wethouder Laurens Ivens presenteerde vandaag een uitgebreide aanscherping op het beleid voor buitenreclame. Ivens: “Onze stad is een mooie en monumentale stad. Daar moeten we zuinig op zijn. Daarom is er in de toekomst geen plek meer voor drukke en schreeuwerige reclame, zoals bewegende videoreclames op reclamezuilen, en mega-advertenties op steigerdoeken. Multinationals worden daar misschien beter van, maar het straatbeeld wordt er vaak door verpest.”

Lees verder
23 januari 2020

Nieuwe overwinning in de strijd voor woningen in de Kinkerbuurt

Foto: neudelft / Flickr

Bewoners en huurdersverenging Oud West hebben deze week opnieuw een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om ‘het gat in de Kinkerbuurt.’  Voor de tweede keer oordeelde de rechter dat de gemeente niet goed kan aantonen dat de komst van een hotel in de buurt geen grote gevolgen heeft voor de verkeersveiligheid en de parkeerdruk in de wijk.’ SP-raadslid Tiers Bakker: “Ik ben zeer blij met deze uitspraak van de rechter. Het gat in de Kinkerbuurt moet natuurlijk niet gevuld worden met het zoveelste hotel of longstay-appartement voor expats en toeristen. In deze tijd van woningnood moeten er gewoon woningen gebouwd worden voor Amsterdammers."

Lees verder
21 januari 2020

Gemeente gaat schulden van jongeren overnemen

Foto: SP

Na een voorstel van de SP en initiatiefnemer GroenLinks gaat Amsterdam problematische schulden van jongeren overnemen. De gemeente onderhandelt met schuldeisers over de aflossing, terwijl de jongeren worden begeleid bij het op orde krijgen van hun financiele huishouding.

Lees verder
15 januari 2020

Maak de Kramatweg gifvrij!

Foto: SP

Al jaren verwaarloost Rappange de huizen aan de Kramatweg in Oost. De huizen zijn er slecht aan toe met tochtige kozijnen en schimmel in de muren. Tot overmaat van ramp blijkt ook het drinkwater vol lood te zitten. Dat is giftig en gevaarlijk voor de gezondheid, vooral voor kleine kinderen en ouderen. Om hun eisen kracht bij te zetten kwamen bewoners samen met de SP vandaag een Loodbokaal en glazen vervuild drinkwater aanbieden bij Rappange.

Lees verder
15 januari 2020

Opkopen nieuwe koophuizen voor dure verhuur wordt onmogelijk

Foto: Gabi Agur / Flickr

Het stadsbestuur gaat het opkopen van nieuwbouw koophuizen voor dure verhuur onmogelijk maken. Bij toekomstige bouwprojecten moet de koper zelf in het huis gaan wonen. SP-wethouder Laurens Ivens: “Sinds een aantal jaren zien we steeds meer dat koophuizen voor de neus van woningzoekenden worden weggekocht door handige types met veel geld. De woning wordt vervolgens voor de hoofdprijs doorverhuurd, omdat daar veel geld mee is te verdienen.
De woningzoekende betaalt de rekening, terwijl de investeerders almaar rijker worden. Het is goed nieuws voor de toekomstige woningzoekende dat we voor deze ongelijkheid een stokje gaan steken.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier