h

Weg met de wachtlijsten!

Foto: SP Amsterdam

Afgelopen najaar draaide zorgverzekeraar Achmea/Zilveren Kruis onnodig en onterecht het Slotervaartziekenhuis de nek om. Sindsdien zijn er lange wachtlijsten ontstaan bij andere ziekenhuizen in Amsterdam. De SP verzamelt deze verhalen.

Vooral bij oogheelkunde, de maag- darm- en leverspecialist en bij reumatologie zijn de wachttijden erg lang. Soms tot wel een jaar. Dat is een groot probleem, zeker als je door ziekte niet makkelijk een alternatief buiten de stad kunt bereiken. Of als je daarvoor het geld niet hebt.

De SP ziet het failliet van het Slotervaart en de problemen die daaruit voortkomen, als het bewijs dat de marktwerking in de zorg is mislukt.

Terwijl Achmea/ZilverenKruis enorme winsten maakt en die wil uitkeren aan aandeelhouders, zijn patiënten het kind van de rekening.

Dat moet anders. Niet de winsten van Achmea/Zilveren Kruis moeten voorop staan, maar goede en toegankelijke zorg, dichtbij huis.

Vertel uw verhaal

Bent u één van die mensen die door de sluiting van het Slotervaart eindeloos moet wachten op uw zorg? Vertel ons uw verhaal, door onderstaand formulier in te vullen.

Wij laten uw zorgen luid en duidelijk horen bij de politici in Den Haag, bij het stadsbestuur en bij Achmea/Zilveren Kruis

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Dank voor uw reactie. Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om.

U bent hier