h

Nieuws, oktober 2014

31 oktober 2014

28 miljoen voor strijd tegen jeugdwerkloosheid

Het stadsbestuur trekt 28 miljoen euro uit om de werkloosheid onder jongeren in Amsterdam tegen te gaan. Daarmee moeten jaarlijks 5250 jongeren aan een baan worden geholpen of terug naar school voor een goede opleiding. SP-wethouder Arjan Vliegenthart: “De werkloosheid onder jongeren is nu veel te hoog. Met dit geld kunnen we veel jongeren een steun in de rug geven op zoek naar een baan.”

Lees verder
31 oktober 2014

Stadsbestuur klaar met slecht gedrag verhuurder Rappange

Het stadsbestuur is klaar met het slechte gedrag van verhuurder Rappange. Dat bleek in het spoeddebat dat SP samen met PvdA had aangevraagd over de stookkosten in het Hilwiscomplex aan het Victorieplein. SP-raadslid Erik Flentge: “Goed dat het stadsbestuur de duimschroeven bij Rappange gaat aandraaien. Uiteindelijk moet Rappange zelf in beweging komen, maar het is goed de wethouder wonen doet wat hij kan om deze verhuurder tot inkeer te laten komen.”

Lees verder
30 oktober 2014

Eigen bijdrage daklozenopvang omlaag

Het stadsbestuur heeft op verzoek van de SP besloten om de eigen bijdrage voor nachtopvang voor dak- en thuislozen op vijf euro te stellen. Het oorspronkelijke bedrag van tien euro, dat nog door het vorige stadsbestuur was bedacht, is daarmee van de baan.  SP-gemeenteraadslid Remine Alberts: “Dat bedrag van tien euro was veel te hoog. Het risico dat de daklozen er dan voor kiezen om toch maar buiten te slapen werd daardoor te groot. Dat is voor henzelf niet goed, maar de kans dat de overlast weer toeneemt is groot en dat is niet goed voor de stad.”

Lees verder
30 oktober 2014

Houd het Westerdokseiland leefbaar

De SP wil dat het Westerdokseiland een leefbare buurt blijft. Daarom wil de SP voorkomen dat in dit rustige buurtje de deur wordt opengezet voor allerlei horeca en terrassen die tot laat in de avond en ‘s nachts open zijn. SP-raadslid Tiers Bakker: “We moeten goed naar de bewoners luisteren. Die zitten niet te wachten op uitgaansleven in hun straat. In het centrum moet ook ruimte zijn voor woonbuurten.”

Lees verder
30 oktober 2014

VVD, D66 en SP maken van veilig sporten coalitieprioriteit

VVd, D66 en SP dringen er bij het stadsbestuur op aan om sporten in Amsterdam veiliger te maken. Momenteel wordt er gewerkt aan diverse initiatieven om geweld in de sport terug te dringen. “Stuk voor stuk goede initiatieven maar het is nog te versnipperd. Wij willen dat de krachten gebundeld worden om samen geweld en onveilige situaties tegen te gaan,” aldus SP-raadslid Peter
Kwint.

Lees verder
29 oktober 2014

Pak leegstand Bierens de Haanbuurt aan (update)

(oorspronkelijk bericht 15-9-2014) De SP wil dat Ymere snel de leegstand in de Bierens de Haanbuurt in Geuzenveld aanpakt. SP-raadslid Erik Flentge: “Sommige huizen staan al jarenlang leeg. Ymere is een woningcorporatie, geen leegstandscorporatie. Ymere moet de huizen snel weer bewoonbaar maken. Dat is niet alleen nodig vanwege de woningnood, ook de buurt gaat er daardoor op vooruit.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier