h

Nieuws, juli 2015

31 juli 2015

SP bij Pridewalk: rood voor roze

De SP was gisteren aanwezig bij de Pridewalk. De Pridewalk wordt jaarlijks gehouden als onderdeel van de Gaypride. De manifestatie en optocht zijn een signaal tégen homofobie en anti-homogeweld en vóór acceptatie en verdraagzaamheid.

Lees verder
29 juli 2015

Koop gemeentelijke ICT verantwoord in

SP en D66 willen dat de gemeente bij de inkoop van computers, printers en mobiele apparaten rekening houdt met de omstandigheden waarin de apparaten zijn geproduceerd. SP-raadslid Tiers Bakker: “De gemeente heeft duizenden computers en aanverwante apparaten. Dan heb je als inkoper ook wat te vertellen. Laten we die invloed gebruiken om de omstandigheden in de productielanden te verbeteren.”

Lees verder
27 juli 2015

Provincie, geef Amsterdam de ruimte voor windenergie (opinie)

Voor het plaatsen van windmolens is Amsterdam afhankelijk van ondernemers die in windenergie willen investeren én van vergunningen uit het Provinciehuis. Aan enthousiaste ondernemers hebben we geen gebrek. Provinciale regels frustreren echter veel Amsterdamse initiatieven.

Lees verder
10 juli 2015

SP en GroenLinks: Breng gevolgen idiote kostendelersnorm in kaart

Volgens SP-raadslid Peter Kwint en GroenLinks-raadslid Femke Roosma moet de gemeente Amsterdam de gevolgen van de landelijke kostendelersnorm onderzoeken en mensen die er slachtoffer van worden snel te hulp schieten. De kostendelersnorm houdt in dat mensen die in huis wonen met andere volwassenen gekort worden op hun bijstand. Ook als deze andere volwassenen zelf geen inkomen hebben. Dit heeft grote gevolgen voor de inkomens van deze huishoudens, maar zorgt er ook voor dat mensen hun familie op straat moeten zetten om rond te komen. 

Lees verder
1 juli 2015

Plan voor historische passantenhaven getorpedeerd

Een initiatief voor een historische passantenhaven in het te ontwikkelen Cruquiusgebied in Oost kan helaas niet op voldoende steun in de bestuurscommissie rekenen. Tijdens de behandeling van de Watervisie stelden VVD en SP tevergeefs voor dit breed gedragen initiatief van de grond te krijgen.

Lees verder

U bent hier