h

Nieuws, augustus 2016

31 augustus 2016

Acht voorstellen voor een activistisch en effectief armoedebeleid

Met een activistischer armoedebeleid en kleine verbeteringen in de gemeentelijke voorzieningen kan de gemeente meer mensen ondersteunen die moeilijk rond kunnen komen. Dat is de conclusie die de SP trekt na de eerste tien hulpdienstacties in verschillende buurten in de stad. SP-raadslid Peter Kwint: “Na een half jaar op straat Amsterdammers gesproken te hebben, willen we nu hun ideeën van de straat naar de raad brengen. Samen met de suggesties van onze hulpdienstvrijwilligers kunnen ze ertoe leiden dat nog meer dan nu gemeentelijke hulp terecht komt bij mensen die het nodig hebben.”

Foto: Teresa van Twuijver
Lees verder
29 augustus 2016

Amsterdamse SP’ers kandidaat voor Tweede Kamer

Vandaag presenteert de SP de concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. De SP-lijst wordt aangevoerd door Emile Roemer. Roemer: “Het is ons gelukt om een geweldig team samen te stellen. Een prachtige mix van ervaring en nieuw talent. Een team dat wil aanvallen. Dat door het vuur zal gaan voor een Nationaal ZorgFonds, voor het afschaffen van het eigen risico en voor een veel beter Nederland.”

Lees verder
4 augustus 2016

Gratis advies over energiebesparing

Vanaf oktober kunnen Amsterdammers gratis advies krijgen van een energiecoache over energiebesparing. Dit is een project van de gemeente, in samenwerking met het Amsterdams Steunpunt Wonen (ASW). SP-wethouder Wonen Laurens Ivens: “Veel oudere woningen in Amsterdam zijn niet energiezuinig. Vaak kun je al veel bereiken met eenvoudige maatregelen. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de Amsterdammers. We verwachten dat de energielasten van de huishoudens met zo’n 100 tot 120 euro per jaar omlaag kunnen.”

Foto: Energiecoach geeft tips (Teresa van Twuijver)
Lees verder

U bent hier