h

SP Meldpunt Wmo Hulpmiddelen

3 maart 2017

SP Meldpunt Wmo Hulpmiddelen

Foto: Roel Wijnants

[UPDATE 20 APRIL 2017 - zie onder] SP-raadslid Nelly Duijndam maakt zich ernstige zorgen over de slechte service van een aantal leveranciers van Wmo Hulpmiddelen (o.a. rolstoelen, scootmobiels, tilliften): ‘Sommige Amsterdammers hebben dagenlang huisarrest omdat hun rolstoel of scootmobiel kapot is. Dat kan écht niet en dat moet snel veranderen.’ De SP wil deze Amsterdammers bijstaan door de leveranciers aan te spreken op hun verantwoordelijkheden.

Vooral over leverancier Welzorg zijn veel klachten. Amsterdammers met een beperking en ouderen zijn aanhoudend de dupe van dit bedrijf. Ze krijgen slechte service, monteurs komen niet op tijd en vervangende onderdelen laten veel te lang op zich wachten. De levertijden voor een besteld hulpmiddel zouden ook korter moeten zijn.

‘De gemeente heeft al maatregelen genomen tegen Welzorg door hen een cliëntenstop en een boete op te leggen. Maar het mag niet baten: het blijft bij beneden peil bij Welzorg,’ zegt Nelly Duijndam. De SP heeft het vermoeden dat ook de andere leveranciers veel problemen geven. ‘Daarom dit meldpunt. We willen weten hoeveel Amsterdammers met een beperking door hun leverancier nóg meer worden beperkt in hun dagelijks leven. Zodat we dit bij de leveranciers en in de gemeenteraad kunnen aankaarten‘

[UPDATE 20 april 2017] Het SP Meldpunt Wmo Hulpmiddelen is per vandaag gesloten. Nakomende meldingen kunt u doorgeven via telefoonnummer (020) 552 34 30 (bereikbaar tijdens kantooruren). De SP neemt indien nodig contact met u op.

Zie ook:

U bent hier