h

Slechte helling Indicatieadviesbureau gaat op de schop

2 augustus 2017

Slechte helling Indicatieadviesbureau gaat op de schop

Foto: Janet

In de slechte toegankelijkheid van het Indicatieadviesbureau Amsterdam (dat beoordeelt wie recht heeft op een Wmo-voorziening) komt snel verbetering. Op initiatief van de SP samen met D66 en GroenLinks gaat de gemeente ervoor zorgen dat de huidige knelpunten worden verholpen.

SP-raadslid Nelly Duijndam: “Van alle gebouwen in Amsterdam is juist het pand van het Indicatieadviesbureau, waar veel kwetsbare, zieke en mindervalide mensen komen, absoluut ontoegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met een beperking. Ik ben blij dat de gemeente nu maatregelen neemt, want dit kan écht niet.”

Wie een hulpmiddel nodig heeft, zoals een scootmobiel of een Canta, moet eerst naar het Indicatieadviesbureau. De krakkemikkig in elkaar getimmerde toegangshelling voor rolstoelgebruikers is daar momenteel zo onbegaanbaar dat cliënten zelfs boze brieven stuurden naar het Parool. Nelly Duijndam: “Zij voelden zich behandeld als tweederangsburger. En terecht: in een Amsterdam waar we vechten voor goede toegankelijkheid moeten we dit gewoon goed hebben geregeld. Dus heel goed dat de gemeente hier geen genoegen mee neemt.”

Kijk ook op www.stadingesprek.nl/toegankelijkheid voor info en een filmpje over het belang van een toegankelijke stad.

Zie ook:

U bent hier