h

Kluisjes voor daklozen

9 februari 2018

Kluisjes voor daklozen

Foto: Jan Willem Reusink

Op initiatief van de SP en gesteund door GroenLinks, CDA, PvdA en PvdO kunnen daklozen in Amsterdam binnenkort een kluisje krijgen om bezittingen in op te bergen. Zo hoeven ze niet langer de hele dag hun hebben en houwen met zich mee dragen. SP-raadslid Nelly Duijndam is blij met deze proef van de gemeente: “Een kluisje is natuurlijk nog geen dak boven je hoofd, maar een plekje voor jezelf, waar jíj de sleutel van hebt, kan het eerste opstapje zijn naar een beter bestaan. Je hebt dan namelijk érgens vastigheid.”

Om in aanmerking te komen voor een kluisje hoeven daklozen niet gebonden te zijn aan Amsterdam. Nelly Duijndam: “Door mensen die op straat zwerven en slapen een kluisje aan te bieden, vergroot je de kans dat mensen die nog niet in beeld zijn van de hulpverlening in de toekomst ondersteuning zullen aanvaarden. En het maakt het harde leven op straat meteen wat veiliger.”

U bent hier