h

SP loopt mee met Pride Walk

30 juli 2018

SP loopt mee met Pride Walk

Foto: SP Amsterdam / Creative Commons

Afgelopen zaterdag liep de SP mee met de Pride Walk. Vele SP- en ROOD-leden, maar ook Europarlementariër Dennis de Jong, raadsleden Nicole Temmink, Erik Flentge en duoraadslid Cobie Groenendijk, liepen mee.

Om 12:00 liepen begon de loop vanaf pink point naar het Vondelpark, waar de SP de hele middag aanwezig was op Pride Park met een stand en veel vrijwilligers.

De Pride Walk had dit jaar het thema “Heroes of our Community” en vroeg aandacht voor de 76 landen waar homoseksualiteit nog steeds strafbaar is. Er werden vlaggen meegedragen in solidariteit met de LHBTI’s in deze landen.

Volgens Nicole Temmink was de Pride Walk een viering van het recht om jezelf te zijn. “Acceptatie is, ook in Amsterdam, nog niet vanzelfsprekend. Daarom is het belangrijk dat mensen zich blijven uitspreken. Zodat iedereen zich vrij kan voelen”, aldus het Gemeenteraadslid.

Foto: SP Amsterdam

Zie ook:

U bent hier