h

Nieuws, november 2018

22 november 2018

Plannen voor veel nieuwe huizen in Amsterdam

Foto: cc g. stolk

Het stadsbestuur wil alles op alles zetten om tot 2025 ruim 50.000 woningen bij te bouwen in Amsterdam. Daarbij zet het stadsbestuur maximaal in op betaalbaarheid. SP-wethouder Laurens Ivens (bouwen en wonen): “Onze stad heeft heel veel extra betaalbare huizen nodig om de woningnood te bestrijden. Deze huizen moeten ervoor zorgen dat kinderen die in Amsterdam opgroeien hier in de toekomst ook kunnen blijven wonen. En dat Amsterdam een stad blijft waar ook bouwvakkers, verplegers of medewerkers uit de kinderopvang een plek hebben.”

Lees verder
16 november 2018

Bouw leegstaande kantoren Zuidoost om tot woningen voor senioren en jongeren

Op initiatief van de SP en PvdA gaat de gemeente Amsterdam onderzoeken of leegstaande kantoren in Amsterdam-Zuidoost omgebouwd kunnen worden tot woningen voor senioren en jongeren. Dit voorstel is gisteravond aangenomen in de stadsdeelcommissie van Zuidoost.

Lees verder
16 november 2018

Ondersteuning studerende minima bij kosten kinderopvang

Vanaf januari 2019 krijgen Amsterdamse studenten een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang.  SP-raadslid Erik Flentge: “Ik ben blij dat de gemeente het SP voorstel om ook studenten tegemoet te komen in de kosten voor de eigen bijdrage van de kinderopvang overneemt. Deze financiële steun in de rug voorkomt dat studenten vroegtijdig moeten afhaken en verhoogt daarmee de kans op het succesvol afronden van de studie”

Lees verder
9 november 2018

Gemeente onderzoekt mogelijkheden voor meer buitenzwemmen in Zuidoost

Op initiatief van de SP en GroenLinks gaat de gemeente onderzoeken of het mogelijk is meer gelegenheid te creëren om buiten te zwemmen in Zuidoost.Waar de stadsdelen Nieuw-West, West, Oost, Noord en Zuid allemaal een buitenbad hebben, is dit in Zuidoost niet het geval. SP-raadslid Nicole Temmink: ‘Het is goed om in kaart te brengen of er niet meer gedaan kan worden om de inwoners van Zuidoost in de zomer buiten te laten zwemmen en ontspannen bij het water.'

Lees verder
5 november 2018

SP en honderden Amsterdammers op de bres voor Het Slotervaart

Foto: SP

Afgelopen week riep het personeel van het Slotervaart de Amsterdammers op hun steun te betuigen voor het behoud van het Slotervaartziekenhuis. Aan deze oproep is zondagmiddag massaal gehoor gegeven. Honderden Amsterdammers verzamelden zich  op het Museumplein om zich achter  hun Slotervaartziekenhuis te scharen. SP-fractievoorzitter Erik Flentge:  “De grote opkomst laat zien hoe geliefd het Slotervaart nog altijd is. Het maakt ook duidelijk dat Amsterdammers boos zijn. Het valt niet uit te leggen dat in een rijk land als Nederland ziekenhuizen failliet gaan. De minister en de zorgverzekeraar, ‘stonden erbij en keken er naar.’ Ze hebben het Slotervaart bewust failliet laten gaan. Kortom: het is goed dat Amsterdammers zijn opgestaan om te zeggen dit pikken we niet.”

Lees verder

U bent hier