h

Reactie SP Amsterdam op Nashville-verklaring

7 januari 2019

Reactie SP Amsterdam op Nashville-verklaring

Foto: SP

Gisteren werd bekend dat enkele honderden orthodox-protestantse predikanten, voorgangers en politici, waaronder ook Amsterdammers, de zogeheten Nashville-verklaring hebben ondertekend. Dit pamflet is uitgesproken afwijzend ten opzichte van homoseksualiteit en transgenders. Deze intolerantie staat wat de SP betreft haaks op de waarden die Amsterdam uitdraagt - Heldhaftig, Vastberaden, Barmhartig – en verdient daarom een scherpe veroordeling.

In Amsterdam heeft iedereen het recht om zichzelf te zijn, ongeacht huidskleur, afkomst, ideologie, religie, gender of geaardheid. Wij richten onze aandacht niet op onze verschillen, maar op wat ons bindt. Deze uitgangspunten zullen wij te allen tijde verdedigen tegen elke vorm van intolerantie.

Zie ook:

U bent hier