h

SP opent meldpunt wachtlijsten ziekenhuiszorg

18 april 2019

SP opent meldpunt wachtlijsten ziekenhuiszorg

Foto: SP Amsterdam

De SP lanceert een online meldpunt waar mensen klachten kunnen indienen over de lange wachtlijsten in Amsterdamse ziekenhuizen. Deze wachtlijsten zijn fors toegenomen na de sluiting van het Slotervaartziekenhuis door Achmea/Zilveren Kruis. SP-raadslid Erik Flentge: “Het is een schande dat Achmea een ziekenhuis sluit terwijl het bakken met geld op de plank heeft liggen, en vervolgens de samenleving opzadelt met lange wachtlijsten."

Afgelopen najaar draaide zorgverzekeraar Achmea/Zilveren Kruis onnodig en onterecht het Slotervaartziekenhuis de nek om. Sindsdien zijn er lange wachtlijsten ontstaan bij andere ziekenhuizen in Amsterdam. Vooral bij oogheelkunde, de maag- darm- en leverspecialist en bij reumatologie zijn de wachttijden erg lang. Soms tot wel een jaar. Reden voor de SP om de klachten en de gevolgen daarvan in kaart te brengen.

Flentge: “Lange wachttijden in ziekenhuizen zijn een groot probleem, zeker als je door ziekte niet makkelijk een alternatief buiten de stad kunt bereiken. Of als je daarvoor het geld niet hebt.  Dat moet anders. Niet de portemonnee van Achmea/Zilveren Kruis moeten voorop staan, maar goede en toegankelijke zorg, dichtbij huis. Wij zullen de verzamelde klachten aankaarten in Den Haag, bij het stadsbestuur en bij Achmea/Zilveren Kruis.”

Het meldpunt is te bezoeken via amsterdam.sp.nl/slotervaart

U bent hier