h

Nieuws, maart 2020

31 maart 2020

500 slechte huizen opgeknapt dankzij ingrijpen stadsbestuur

Foto: Henk Kosters / Flickr

In 2019 zijn zo’n 500 slechte huizen met problematisch achterstallig onderhoud opgeknapt door ingrijpen van het stadsbestuur. De huizen maakten deel uit van het gemeentelijke programma Woningkwaliteit dat drie jaar geleden door SP-wethouder Laurens Ivens werd opgezet. Ivens: “Iedereen verdient het om in een goede woning te wonen. Het is mooi dat we door ingrijpen van de gemeente dit voor honderden mensen hebben kunnen bereiken. Het is de bedoeling om in de toekomst nog meer huizen op te knappen en om te voorkomen dat huurders met achterstallig onderhoud te maken krijgen.”

Lees verder
31 maart 2020

SP lanceert Meldpunt bescherming vitale beroepen

Foto: SP

Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig zijn werk kan doen lanceert de SP het "Meldpunt Bescherming Vitale Beroepen". Thuiszorgmedewerkers, schoonmakers, vakkenvullers of bouwvakkers: niet iedereen kan altijd veilig werken. Soms is de reden een tekort aan handschoenen, handgel, pakken of  beschermingsmiddelen. Soms is het werk onveilig omdat veiligheidsvoorschriften niet of onvoldoende door werkgevers  worden nageleefd. Dat moet waar mogelijk worden opgelost. Uiteraard is de schaarste aan beschermingsmiddelen niet van de een op de andere dag opgelost. Maar alleen met uw melding kan de SP werkgevers, regering of het stadsbestuur aansporen extra maatregelen te nemen.

Lees verder
27 maart 2020

Stadsbestuur beschermt parken tegen overbelasting door evenementen

Foto: k gessner / flickr

Het stadsbestuur neemt maatregelen om schade aan parken door evenementen tegen te gaan. Dat doet het stadbestuur nu na onderzoek is gebleken dat op een aantal plekken de ondergrond zo overbelast is dat de natuur er schade van heeft.  Toenmalig SP-raadslid Remine Alberts was één van de initiatiefnemers van de bodemonderzoeken. SP-raadslid Tiers Bakker: “Heel goed dat dit nu onderzocht is en er actie wordt genomen om de natuur te beschermen.  Juist in onze drukke en volgebouwde stad moeten we hartstikke zuinig zijn op het groen. De natuur komt niet op voor zichzelf, daar moeten wij voor zorgen.”

Lees verder
11 maart 2020

Meer samenwerking, minder concurrentie met zorgteams in de buurt

Foto: CMrMT

Amsterdam start in 2021 met zorgteams in de buurt. Via deze buurtteams – een wens van de SP – wordt kleinschalige en laagdrempelige toegang tot zorg mogelijk. Hierbij werken verschillende organisaties met elkaar samen in plaats dat ze elkaar beconcurreren. SP-raadslid Tiers Bakker: “Ik ben blij dat we via de buurtteams de zorg voor Amsterdammers weer centraal stellen.”

Lees verder
11 maart 2020

Met dank aan SP: Amsterdammers profiteren mee van klimaatbeleid

Foto: SP / Creative commons

Amsterdammers moeten financieel meeprofiteren van windmolens of zonneparken in hun buurt. Het SP-voorstel kon gistermiddag rekenen op een ruime meerderheid in de gemeenteraad. SP-raadslid Tiers Bakker: “De wind en de zon zijn van ons allemaal. Daarom moet de opbrengst van wind- en zonne-energie ook naar ons allemaal gaan en mag deze nooit verdwijnen in de zakken van het bedrijfsleven.”

Lees verder
4 maart 2020

Zelfredzaamheid is een vloek voor de dakloze (Opinie)

We moeten breken met de zoek-het-zelf-maar-uit mentaliteit opgedrongen door Rutte. Ook de economische dakloze verdient hulp van de overheid.

Lees verder

U bent hier