h

Actie voor behoud Amsterdamse aandelen NUON

13 februari 2009

Actie voor behoud Amsterdamse aandelen NUON

Op 12 februari is de SP in Amsterdam een actie gestart om de aandelen van NUON uit de handen van commercile partijen te houden. SP'ers deelden 'aandelen' NUON uit aan voorbijgangers op de Dam. Veel mensen bleken verontwaardigd over de voorgenomen verkoop van de Amsterdamse aandelen.

 Nynke Vissia))

Op de Dam vielen de SP-bussen met daartussen het spandoek "NUON verkopen? Ze zijn nuts!" goed op. De vele aanwezige SP'ers, onder wie ook gemeenteraads- en Statenleden, spraken voorbijgangers aan en vroegen hen te tekenen tegen de verkoop van NUON. De reacties waren positief. De komende tijd zal de SP nog op verschillende plekken in de stad te vinden zijn om Amsterdammers op deze actie te wijzen.

 Peter Visser))

De SP beschouwt energie als een basisvoorziening waar de overheid invloed op moet hebben. SP-raadslid Laurens Ivens: "Als commercile bedrijven het energiebedrijf in handen krijgen is er geen enkele manier meer waarop er invloed uitgeoefend kan worden op de hoogte van de prijzen of de wijze waarop de energie geproduceerd wordt. Ook is een sociaal afsluitbeleid en werkgelegenheid voor de Amsterdammers dan niet meer vanzelfsprekend. Zeker in deze onzekere tijden is het verkopen van deze aandelen buitengewoon onverstandig."

 Nynke Vissia))

Vorig jaar bleek uit een onderzoek van de Dienst Onderzoek & Statistiek, in opdracht van de SP, dat bijna 80 procent van de Amsterdammers niet wil dat de gemeente haar aandelen NUON verkoopt. Het gemeentebestuur trekt zich hier echter niets van aan en wil gezamenlijk met de andere publieke aandeelhouders snel haar aandelen van de hand doen.

Zie ook: www.zezijnnuts.nl.

U bent hier