h

Geen glossy hotelfolders op kosten gemeente

12 februari 2009

Geen glossy hotelfolders op kosten gemeente

Gisterenavond heeft de gemeenteraad een voorstel van de SP aangenomen om niet op kosten van de gemeente glossy folders te maken voor toekomstige hoteleigenaars. Via deze dure folders wilde wethouder Asscher hotelondernemers verleiden om rondom het centrum van de stad een hotel te starten. De SP en de PvdA besloten echter dat de 25 duizend euro die hiervoor bestemd was beter ingezet kan worden voor de kleine ondernemers.

Laurens Ivens)

De gemeente wil voorkomen dat toeristen alleen in het centrum van de stad blijven. Daartoe zijn enkele delen van de stad rondom het centrum aangewezen waar ze vooral ook heen moeten. SP-raadslid Laurens Ivens: "Het is op zich een prima idee om toeristen beter te spreiden. Er is door de gemeente al een hotelloods aangesteld om hotelondernemers naar geschikte locaties te begeleiden. Maar hier nu ook een glossy folder voor maken, is echt weggegooid geld."

Als tegenhanger van het programma Amsterdam Topstad voor de multinationals kent gemeente Amsterdam ook een programma gericht op de kleinere ondernemers, het Basisprogramma Economie. Dit programma is vooral gericht op hardwerkende ondernemers die vaak veel moeite hebben om hun zaak draaiende te houden. Zo worden ondernemers vanuit dit programma geholpen veiligheidsmaatregelen te nemen en gestimuleerd zich te vestigen in probleemwijken. Ivens: "Dit geld inzetten voor een glossy folder is echt absurd en een belediging voor al die ondernemers die het veel beter kunnen gebruiken. Gelukkig hebben we dit idee dan ook tegen kunnen houden."

U bent hier