h

AT5: Ivens beste raadslid en oppositieleider

10 december 2010

AT5: Ivens beste raadslid en oppositieleider

"Scherp in debat, slim met de media en altijd met een duidelijk SP-geluid. Ondersteund door twee sterke raadsleden lukt het Ivens met zijn kleine SP toch krachtig oppositie te voeren." Met die onderbouwing heeft een panel van veertig prominente Amsterdammers voor AT5 vrijdag Laurens Ivens, fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad, uitgeroepen tot beste raadslid en oppositieleider.

Ivens voor tram 2 van het GVB)

SP-afdelingsvoorzitter Paula van Dijnen is trots op Ivens en zijn fractiegenoten Remine Alberts en Maureen van der Pligt: "Dat onze fractie kwaliteit levert in de raad en keihard voor onze speerpunten vecht was binnen de SP natuurlijk wel bekend, maar het is heel mooi dat ook mensen buiten de SP dit opmerken. De verkiezing van Laurens tot beste raadslid is een beloning voor de duidelijke oppositie van de gehele SP-fractie. Want het is echt bewonderenswaardig dat ze met die kleine fractie van drie zo'n indruk weten achter te laten."

AT5 waarschuwt de SP wel dat zij niet alleen hard moet blaffen, maar ook zaken politiek voor elkaar moet krijgen. Daarvoor zou Ivens ook zijn politieke tact wat verder moeten ontwikkelen en af en toe mooie compromissen moeten sluiten. Ivens: "Ik wil graag veel successen bereiken voor de stad. Daarvoor is het nodig om soms compromissen in het stadhuis te sluiten. Maar een heldere en uitdagende lijn is ook nodig. Juist door ambitieus te blijven boekt de SP op de langere termijn flinke successen, zoals het aanpakken van zakkenvullers, schrappen van concurrentie bij re-integratie en verlaging van bestuurskosten. En wat dit college betreft: dat verdient ook felle oppositie!"

U bent hier