h

Gedupeerde ondernemers bij gemeentelijke werkzaamheden krijgen compensatie

10 december 2010

Gedupeerde ondernemers bij gemeentelijke werkzaamheden krijgen compensatie

De SP is blij dat de gemeente begin volgend jaar komt met een regeling om gedupeerde ondernemers te compenseren. Bij allerlei werkzaamheden in de stad, denk aan de Noord-Zuidlijn, IJburg en de Utrechtsestraat, worden ondernemers gedupeerd door verminderde bereikbaarheid. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: "Om het College te helpen met deze regeling zal ik onze voorstellen uit 2009 weer aan ze voorleggen."

Laurens Ivens)

Ondernemers kunnen behoorlijke schade ondervinden als straten voor langere tijd zijn opengebroken. Hopen zand, modderpoelen en loopplanken kunnen ervoor zorgen dat klanten een straat gaan mijden. Ivens: "Tot op heden moesten ondernemers hemel en aarde bewegen om in aanmerking te kunnen komen voor enige compensatie. Met de nieuwe regeling wordt dat straks hopelijk veel makkelijker om compensatie van de gemeente te krijgen."

De SP zal het College oproepen ook nog een aantal aanvullende maatregelen te nemen. Ivens: "Ondernemers financieel ondersteunen is een belangrijke eerste stap. Maar daarnaast kan de gemeente ze ook nog op andere manier helpen tijdens werkzaamheden. Zo is er vaak behoefte aan bewegwijzering en kan er extra aandacht besteed worden aan de ondernemers in de stadsdeelkrantjes. Met zulke simpele maatregelen kan de financiëe schade enigszins beperkt blijven."

U bent hier