h

Positie directeur havenbedrijf Amsterdam ter discussie

2 december 2010

Positie directeur havenbedrijf Amsterdam ter discussie

De SP stelt de positie van directeur Meijer van het gemeentelijk havenbedrijf ter discussie, na een veronderstelde uitspraak van haar om haast te maken met de verzelfstandiging van de haven. Volgens de Telegraaf heeft zij deze uitspraak gedaan, terwijl deze in strijd is met het standpunt van haar werkgever, de gemeente Amsterdam.

Remine Alberts)

SP-raadslid Remine Alberts: "De gemeenteraad heeft eerder besloten een onderzoek te doen naar een mogelijke verzelfstandiging van de haven, maar de uitkomst van dit onderzoek ligt allerminst vast. Kennelijk kan deze directeur dit gemeentelijke beleid niet verwoorden, het is de vraag of zij dan wel de juiste persoon op die plek is."

De gemeente laat op dit moment in opdracht van de gemeenteraad een eventuele verzelfstandiging van de haven uitgebreid onderzoeken. In het begin van 2011 nemen burgemeester en wethouders een besluit over de toekomst van de haven. De gemeenteraad spreekt zich naar verwachting in het voorjaar van 2011 hierover uit. Alberts: "Het is uiterst merkwaardig dat de directeur van het havenbedrijf – een ambtenaar van de gemeente – nu zegt dat de haven snel verzelfstandigd moet worden, terwijl het college en de gemeenteraad daar nog geen definitieve besluiten over hebben genomen." De SP wil nu van het college weten welke gevolgen dit voor de positie van de directeur heeft, als de krant haar uitspraak goed heeft weergegeven.

U bent hier