h

Kansarme en kwetsbare vrouwen kunnen Nederlands blijven leren

23 december 2011

Kansarme en kwetsbare vrouwen kunnen Nederlands blijven leren

Dankzij een motie van de SP-fractie kunnen kansarme en kwetsbare, gesoleerde vrouwen de komende jaren in Amsterdam Nederlandse les blijven krijgen. Gemeenteraadslid Maureen van der Pligt: "Iedereen moet de kans krijgen de taal te leren. Het project Amsterdamse Buurvrouwen Contact werd door bezuinigingen in haar voortbestaan bedreigd, gelukkig is die dreiging door onze motie nu afgewend."

De regering gaat in 2014 een einde maken aan de zogeheten vrijwillige inburgering en taallessen. Wat de SP betreft een heel fout plan. Amsterdam wilde al in 2012 de stekker uit het zogeheten Amsterdamse Buurvrouwen Contact trekken. In dit project geven vrijwilligers aan huis taalles aan migrantenvrouwen om zelfredzaam te maken in de samenleving. Niet alleen goed voor die vrouwen, maar ook belangrijk voor het contact met de school van de kinderen, de buren etcetera. Vorige maand protesteerde een groep van ruim 40 vrijwilligers en deelnemers bij de Stopera voor het behoud van de taallessen.

Van der Pligt: "Door de bezuinigingen vanuit de centrale stad en de stadsdelen werd dit project in haar voortbestaan bedreigd. Heel erg kwalijk,want op deze manier belemmer je de integratie en emancipatie van vele vrouwen in achterstandsposities. Gelukkig zag ook de rest van de gemeenteraad dit in en heeft onze motie gesteund waardoor het project de komende jaren kan blijven bestaan."

U bent hier