h

Benoeming nieuwe directeur Pantar

2 november 2012

Benoeming nieuwe directeur Pantar

Benoeming nieuwe directeur Pantar

Op de website van Pantar is het onderstaande te lezen over de benoeming van een nieuwe directeur van Pantar. Pantar Amsterdam voert de sociale werkvoorziening uit voor de gemeenten Amsterdam en Diemen.

De Raad van Beheer van de stichting Pantar Amsterdam heeft drs. Rutger van Krimpen per 1 maart 2013 als voorzitter van de directie benoemd. De benoeming is tot stand gekomen na een zorgvuldige procedure, waarin ook de Centrale Ondernemingsraad van Pantar Amsterdam positief advies uitbracht.

Onlangs hebben wij de zeer riante salarissen, toelagen en (vertrek)bonussen van directeuren – al dan niet op interimbasis – bij Pantar aan de orde gesteld in de raad. Ook hebben wij het college gewezen op het feit dat er een motie is aangenomen in de gemeenteraad die stelt dat directeuren van gemeentelijke diensten niet meer mogen verdienen dan de wethouder. De SP-fractie heeft in dat opzicht de volgende vragen aan het college.

1. In 2010 heeft de gemeenteraad de motie-wethoudersnorm aangenomen. Wordt bij de benoeming van de nieuwe Pantar directeur de wethoudersnorm in acht genomen?

2. Wat is het jaarinkomen (inclusief alle extra's) van de nieuwe Pantar directeur?

3. Is er met de nieuwe Pantar directeur ook enige vorm van vertrekregeling afgesproken? Zo ja, wat is de inhoud van deze regeling en welk bedrag is hiermee gemoeid?

4. Kunt u aangeven of de Centrale Ondernemingsraad zich ook heeft uitgelaten over het salaris van de nieuwe directeur? Wat is uw mening hierover?

M.M. van der Pligt

U bent hier