h

Roemer steunt acties voor betere kwaliteit in de zorg

4 november 2012

Roemer steunt acties voor betere kwaliteit in de zorg

SP-leider Emile Roemer heeft zaterdag een bezoek gebracht aan de stakende zorgwerkers van de Amsterdamse zorginstelling Amsta. De werknemers legden het werk neer omdat zij geen kwaliteit van zorg kunnen leveren door onderbezetting en omdat zij zich niet goed gehoord voelen door de werkgever. Roemer: "Werken in de zorg doe je met je hart, het is schokkend om te horen hoe er met deze mensen wordt omgegaan."

Emile Roemer bij Amsta)

De zorgmedewerkers zien hun eisen met betrekking tot lagere werkdruk, meer tijd voor zorg, minder administratieve rompslomp en betere roosterplanning niet ingewilligd. Terwijl er extra geld beschikbaar is voor personeel, zien ze alleen hun diensten verkort worden, en collega's verdwijnen. Ook op andere plekken in het land werd geprotesteerd.

De verhalen van zorgwerkers van Amsta baren Roemer zorgen. "Signalen van het personeel moet je als werkgever altijd serieus nemen. Als er extra geld beschikbaar komt voor een zorginstelling moet dat geld ook vooral gebruikt worden voor verbetering van de kwaliteit van zorg. Problemen als gebroken diensten, onderbezetting en overbelasting van het personeel zijn een groot probleem voor de toekomst van onze gezondheidszorg."

Tijdens de actie had de directie beveiligers ingehuurd om de demonstranten buiten te houden. Ook medewerkers die zaterdag vrij waren, mochten het tehuis niet in om hun collega's te helpen. Inmiddels heeft de SP samen met GroenLinks Kamervragen gesteld over de inzet van zorggeld voor deze beveiliging.

U bent hier