h

Controleer waterpijpcafés op misstanden

5 juni 2013

Controleer waterpijpcafés op misstanden

De SP wil dat de gemeente de waterpijpcafés van Amsterdam gaat controleren op misstanden. SP-fractievoorzitter Ivens: "De waterpijpcafés worden de laatste tijd steeds populairder, maar vaak is er weinig zicht op wat er binnen allemaal gebeurt. We krijgen wel signalen dat er misstanden zijn, zoals illegale alcoholverkoop. Een controlerondje van een handhavingsteam moet daar duidelijkheid in brengen."

Waterpijpcafés, ook wel shishalounges genoemd, zijn café’s waar mensen wat kunnen drinken en via een waterpijp tabak kunnen roken. Onlangs bleek in Den Haag na een controle dat bij 18 van de 28 waterpijpcafés van alles mis was. Drie café's moesten zelfs gesloten worden. Ook kwamen er in een waterpijpcafé in Amsterdam misstanden naar boven, zoals illegale arbeid, nadat er een schietpartij had plaatsgevonden.

Volgens de SP zou het goed zijn als na Den Haag er ook in Amsterdam wat meer aandacht komt voor de waterpijpcafés. Ivens: "Wij hopen dat een doorlichting van de waterpijpcafs ons meer kan vertellen over eventuele misstanden. Ook voor café’s waar alles in orde is, zou dat goed zijn. Zij zijn gebaat bij een goede naam en kunnen dan in het vervolg met rust worden gelaten."

U bent hier