h

De piekmomenten van de voedselbank

11 juni 2013

De piekmomenten van de voedselbank

Ik heb gesproken met de voedselbank van stadsdeel Centrum. Hoewel het cijfer lager is dan het Amsterdamse gemiddelde, groeit alsnog 12.7% van de kinderen in centrum op in armoede. Het aantal aanvragen voor hulp van de Voedselbank stijgt snel. "De telefoon staat niet stil", zegt Annemiek van Bemmelen, cordinator van de Voedselbank Centrum "En ja, daar zitten veel verzoeken tussen van gezinnen."

Van Bemmelen krijgt met name vr de feestdagen meer aanmeldingen. "En voordat een nieuw schooljaar begint, wanneer kinderen nieuwe schoolspullen nodig hebben. Ook vragen mensen dan vaker naar kinderkleding. Omdat er bijvoorbeeld geen geld is voor schoentjes."

De Voedselbank doet alle moeite om 'de gaten op te vullen'. Van Bemmelen: "Kinderen in armoede zijn anders dan hun klasgenoten. Ze zijn anders gekleed en kunnen nergens aan meedoen. Dus hebben we k kinderkleding en 'verjaardagspakketten', met bijvoorbeeld iets om op te trakteren. Verder proberen we zoveel mogelijk schoolspullen te verstrekken. Zodat het de kinderen bij het leren in ieder geval aan zo min mogelijk ontbreekt."

Een lid van de SP Amsterdam

U bent hier