h

Een kinderboerderij in een arme wijk

13 juni 2013

Een kinderboerderij in een arme wijk

In Amsterdam Zuidoost leeft meer dan één op de drie kinderen in armoede. Wij van de SP spraken met boer Thijs van de kinderboerderij Gliphoeve, schuin tegenover de voedselbank van Regina Mack-Nack gelegen.

Boer Thijs van kinderboerderij de Gliphoeve ziet dagelijks de gevolgen van de armoede. De kinderboerderij is iedere dag open tot 5 uur in de middag en vooral in de vakanties zijn er opvallend veel kinderen te vinden. Boer Thijs ziet ook dat er geregeld ontruimingen plaatsvinden in de flat Geldershoofd (ongeveer 500 woningen).

Hij ziet hoe de kinderen gekleed gaan. Hij weet dat kinderen ‘s morgens vaak geen eten krijgen, regelmatig ook niet tussen de middag en dat deze kinderen honger hebben. Ze krijgen hooguit een euro mee en kopen daar dan een blikje cola of een zakje chips voor.

De voedselbank van Regina Mack-Nack krijgt van de winkeliers goed brood wat 1 dag oud is. Regina vindt het zonde om brood dat ze overhoudt weg te gooien, dus vraagt zij aan de kinderboerderij of zij dat willen hebben. Een deel wordt gebruikt voor de dieren, maar omdat het gaat om goed brood kan het ook gebruikt worden om in de middag een boterhammetje van te maken. En omdat er kinderen in de buurt vaak met ons mee-eten is dat alleen maar mooi meegenomen.

Boer Floor, de oprichter van kinderboerderij Gliphoeve, had altijd tussen de middag kinderen te eten en dat werden er meer. Boer Thijs en boerin Birgit zien zich waarschijnlijk genoodzaakt om deze traditie weer op te pakken.

Bernadette Stumpel en Freddy Lap

U bent hier