h

Laat mensen niet vier weken op uitkering wachten (Update)

19 juni 2013

Laat mensen niet vier weken op uitkering wachten (Update)

De Dienst Werk en Inkomen (DWI) eist dat mensen die een uitkering aanvragen omdat ze geen inkomen meer hebben eerst 4 weken lang aantoonbaar werk zoeken. Gemeenteraadslid Van der Pligt: "Een maand geen inkomen brengt mensen onnodig in de problemen. De vaste lasten moeten in die tussentijd blijven worden voldaan. Wij vinden dat de wethouder deze zoektermijn af moet schaffen om de groeiende armoede te beperken."

Nogal wat mensen die bij de voedselbank aankloppen, blijken in de problemen te zijn gekomen doordat zij hun baan verloren en geen inkomsten meer hadden. Van der Pligt: "Deze groep heeft niet de middelen om vier weken zonder inkomen te kunnen opvangen. De SP wil dat Amsterdam wat de armoedebestrijding betreft er een tandje bij zet, maar deze zoektermijn helpt gezinnen verder de put in. Ik vraag de wethouder deze week of hij de zoektermijn wil afschaffen."

Update: Helaas vindt wethouder Ossel (PvdA) meer maatregelen dan de huidige om de armoede te bestrijden niet nodig. De vier weken zoektermijn wordt niet afgeschaft.

U bent hier