h

Op bezoek bij de voedselbank

27 juni 2013

Op bezoek bij de voedselbank

Woensdagochtend was ik met een aantal SP'ers op bezoek bij de voedselbank van Bos en Lommer in de Erik de Roodestraat, tegenover de Jozefkerk. Zo'n 130-160 huishoudens zijn daar klant. We hebben meegeholpen om voedselpaketten klaar te maken, en met vrijwilligers gesproken.

De voedselpaketten worden op woensdag uitgegeven, voor grotere gezinnen is op vrijdag een extra pakket beschikbaar. Ook zijn er in ernstige gevallen noodpaketten op te halen. De voedselbank geeft ook kleding uit, en bordspelletjes voor kinderen. Zoals bekend is de voedselbank afhankelijk van donaties. Wat er is, en hoeveel, is steeds onbekend. Daarom heeft de voedselbank ook een opslag met langer houdbare producten. Wat opviel aan de paketten was dat het zelfs voor een alleenstaande niet te doen is om een week met het pakket te doen, laat staan voor gezinnen. Het is een steun in de rug, maar ook niet veel meer. Al doet de inzet van de vrijwilligers de klanten ook veel goed.

Een vrijwilliger vertelde ons dat kinderen niet met vakantie kunnen, en dat het lastig voor ze is om dat steeds op school te moeten zeggen terwijl andere kinderen wel weggaan. Van een andere vrijwilliger hoorden we dat zij in het begin vaak niet kon slapen van de verhalen die ze hoorde. Er is naar haar idee te weinig aandacht voor armoedeproblematiek en de voedselbank in de media.

Daniël Wardenier

U bent hier