h

P+R Gaasperplas ook tijdens verbreding A9

7 juni 2013

P+R Gaasperplas ook tijdens verbreding A9

De SP wil dat het stadsbestuur ervoor zorgt dat er een goede overstapmogelijkheid blijft van auto op openbaarvervoer bij de Gaasperplas. Onlangs werd deze P+R gesloten. SP-raadslid Remine Alberts: "Het is belangrijk dat er goede parkeermogelijkheden aan de rand van de stad zijn, om zoveel mogelijk verkeersdrukte in het centrum te voorkomen. Wij willen daarom opheldering over het opheffen van de P+R Gaasperplas die veel werd gebruikt."

Op verscheidene plekken aan de rand van Amsterdam zijn plekken waar mensen voor een laag bedrag hun auto kunnen parkeren om verder te reizen met de trein of tram. Dit zijn zogenoemde P+R voorzieningen, wat staat voor parkeren en reizen. Onlangs werd echter bekend dat de veelgebruikte P+R bij de Gaasperplas gesloten is. De reden die hiervoor wordt gegeven is de verbreding van de A9.

De SP is van mening dat de sluiting van de P+R Gaasperplas niet goed is geregeld. Alberts: "De bewegwijzering richting het genoemde terrein is nog in volle glorie aanwezig. Dat is verwarrend. Bovendien is niet duidelijk of de sluiting tijdelijk is of definitief. Als de sluiting tijdelijk is willen wij dat het stadsbestuur kijkt of in de omgeving geen tijdelijke P+R kan worden ingericht. Er zijn veel alternatieve parkeerplekken aanwezig, bijvoorbeeld van een conferentiecentrum, een hotel en een camping. Als de sluiting definitief is willen wij weten hoe het verdwijnen van de overstapplek gecompenseerd gaat worden."

U bent hier