h

SP: Maak van coalitieprogramma aanvalsplan tegen tweedeling

20 februari 2014

SP: Maak van coalitieprogramma aanvalsplan tegen tweedeling

Volgens de Amsterdamse SP-lijsttrekker Laurens Ivens is de voornaamste taak van het volgende college de toenemende tweedeling in Amsterdam te stoppen. “Jarenlang van verkoop van sociale huurwoningen en toenemende armoede hebben het karakter van onze stad fundamenteel aangetast. Voor het definitief te laat is moet het volgende stadsbestuur frontaal de aanval kiezen tegen deze tweedeling.”

In een opinieartikel in de Volkskrant zet Ivens op de Internationale Dag van Sociale Rechtvaardigheid uiteen wat het volgende stadsbestuur volgens hem zou moeten gaan doen. “Jarenlang hebben afwisselend VVD, PvdA, GroenLinks en D66 de tweedeling laten toenemen. Door betaalbare woningen in de verkoop te zetten, door te accepteren dat ondertussen 1 op de 4 Amsterdamse kinderen opgroeit in armoede, door weg te kijken wanneer wijken stonden te verkrotten. Dat moet anders.”

Door het gehele coalitieprogramma de komende jaren in het teken van het tegengaan van deze tweedeling te laten staan, hoopt Ivens dat de negatieve ontwikkelingen in de stad gekeerd kunnen worden. “De plannen liggen er. Zet in op gemengde wijken, zodat het centrum van de stad niet een reservaat voor alleen de rijken wordt. Investeer in werk, zodat jongeren die net van school afkomen niet nu al een cv-gat van een paar jaar opbouwen. En bouw aan betere armoedebestrijding, zodat we van die lelijke titel armoedehoofdstad af komen.”

U bent hier