h

Salarissen Schipholchefs bespottelijk hoog

14 april 2015

Salarissen Schipholchefs bespottelijk hoog

De SP vindt de salarissen en de bonussen van de directie van Schiphol veel te hoog. Zo incasseerde de hoogste baas met bonussen en pensioenvergoedingen in totaal ruim 9 ton. SP-raadslid Peter Kwint: “Schiphol is in overheidshanden, deels Amsterdamse handen zelfs. Amsterdam moet de invloed die we hebben inzetten om een einde te maken aan deze schaamteloze zelfverrijking.”

Naast de directeur waren er nog een aantal leidinggevenden die enorme salarissen opstreken. Zo verdiende een onderdirecteur ruim 700.000 euro en waren er nog twee onderdirecteuren die rond de half miljoen verdienden. Maar de kroon spande directeur Nijhuis met 903.000 euro. Kwint: ”Dat is ruim vier keer zo veel als de minister-president. Terwijl die verantwoordelijk is voor heel Nederland, inclusief Schiphol. In zijn eentje krijgt ie net zoveel als 60 van de schoonmakers die hij aan het werk zet op de luchthaven.”

De SP wil weten waarom zulke hoge bedragen zijn uitgekeerd en wat de gemeente gedaan heeft om daar een stokje voor te steken. Kwint: “Mensen mogen van mij best geld verdienen, maar Schiphol is een publieke voorziening. Daarom is het ook in handen van de overheid. Dan passen daar niet van zulke idioot hoge salarissen bij. En dan moet de overheid als eigenaar zijn invloed gebruiken om daar een wat normaler salaris bij af te dwingen.”

U bent hier