h

SP wil minder ramen op Wallen opkopen

9 april 2015

SP wil minder ramen op Wallen opkopen

Tijdens de behandeling van het 'Project 1012' – de zogenaamde Wallenaanpak – heeft SP-raadslid Peter Kwint gepleit voor het opkopen van minder prostitutieramen. "Wij hebben altijd onze twijfels gehad bij de effectiviteit hiervan. Misstanden en mensenhandel moet je op blijven jagen, maar wij denken niet dat je daarvoor zoveel ramen moet sluiten."

Eerder stelde Kwint samen met zijn collega's van D66 en VVD vragen over de mogelijkheden om minder ramen op te kopen. Van een deel van de prostitutieramen is de bestemming namelijk al gewijzigd, waardoor het niet opkopen van deze ramen ook weleens negatieve consequenties kan hebben.

Kwint: "We moeten dus zien wat er mogelijk is. Maar volgens de SP is het belangrijk om de komende jaren vol in te zetten op vertrouwen winnen van bewoners, ondernemers en sekswerkers. Daar past ook vol inzetten op leefbaarheid en het tegengaan van uitbuiting bij, maar het onveranderd doorgaan met het opkopen van ramen volgens ons niet. Bovendien kan het verminderen van het opkopen van ramen een belangrijke rol spelen in het herwinnen van vertrouwen onder de sekswerkers op de Wallen. Die zouden een onwaarschijnlijk belangrijke rol kunnen spelen bij het samen opsporen van misstanden op de Wallen."

U bent hier