h

Goede ambulancezorg ook in de zomer

4 juni 2015

Goede ambulancezorg ook in de zomer

De SP vindt dat de kwaliteit van de ambulancezorg in Amsterdam niet de dupe mag worden van de capaciteitsproblemen bij de ambulancedienst. SP-raadslid Duijndam: “Amsterdammers moeten kunnen rekenen op goede en betrouwbare ambulancezorg. Dat het tijdens de rest van het jaar te druk is, mag er niet toe leiden dat de zorg in de zomer onder de maat is.”

Ambulance Amsterdam, de ambulancedienst in onze stad, heeft aangekondigd vanaf 6 juli een zomerrooster te gaan rijden. Dat betekent dat er gedurende de zomerperiode tijdelijk minder ambulances beschikbaar zijn in de regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland. Het gaat om een capaciteitsreductie van gemiddeld 5%.

Volgens Ambulance Amsterdam is dit niet alleen omdat het in de zomer rustiger zou zijn, maar is er anders sprake van geldgebrek. Door het grote aantal evenementen tijdens de rest van het jaar zou de ambulancedienst te weinig geld over hebben voor de zomermaanden.

Juist daarom maakt Duijndam zich zorgen: “Als het geld de voornaamste reden is om de capaciteit terug te schroeven, dan is dat een ander verhaal dan dat het tijdens de zomer een rustige tijd zou zijn. Ook in de zomer moet de ambulancezorg op peil zijn, voor alle Amsterdammers die gewoon in de stad zijn, maar ook alle toeristen en dagjesmensen. Ik wil van het stadbestuur weten of goed onderzocht is of het klopt dat er minder ambulances nodig zijn. Geld moet ondergeschikt zijn aan de kwaliteit van de zorg.”

U bent hier