h

Nieuws uit 2021

19 december 2021

Remine Alberts verkozen tot lijsttrekker van de SP Amsterdam

Foto: Wiebe Kiestra

Op de digitale ledenvergadering is Remine Alberts verkozen tot lijsttrekker van de SP Amsterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Alberts: “ik ben vereerd om te zijn verkozen. En sta te popelen om Amsterdam ‘linksaf te laten slaan.’ Van wonen tot gezondheid, in onze stad nemen de verschillen tussen arm en rijk nog steeds toe. Hoog tijd om deze tweedeling te bestrijden.”  

Lees verder
10 december 2021

Verbod op loden leidingen nodig om particuliere huurhuizen gezond te maken

Foto: SP

Het is hard nodig dat er een landelijk verbod op loden waterleidingen komt. Uit steekproeven in wijken met vooroorlogse woningen blijkt in sommige wijken met particuliere woningen wel 25% van de huizen nog loden waterleidingen te hebben. SP-wethouder Jakob Wedemeijer: “Drinkwater uit loden leidingen kan erg slecht zijn voor bijvoorbeeld kinderen. Kennelijk komen de vastgoedeigenaren niet uit zichzelf in actie om hier wat aan te doen, schandalig. Daarom zou het goed zijn als minister Ollongren nu eindelijk initiatief neemt in plaats van te wijzen naar de ‘eigen verantwoordelijkheid’ van verhuurders. Die nemen ze kennelijk niet.”

Lees verder
8 december 2021

Discriminatie bij woningverhuur verdient hardere aanpak

Foto: SP

De aanpak van discriminatie op de woningmarkt moet een stuk strenger vindt het stadsbestuur, nu opnieuw uit onderzoek blijkt dat veel makelaars bereid zijn mee te werken aan discriminerende verzoeken van vastgoedeigenaren. SP-wethouder Jakob Wedemeijer: “Discriminatie wordt in Amsterdam niet geaccepteerd. Toch blijken te veel makelaars het prima te vinden om discriminatie te faciliteren als ze er geld aan kunnen verdienen. We moeten de druk op verhuurders en makelaars verder opvoeren om zulke praktijken de stad uit te bannen.” 

Lees verder
7 december 2021

Remine Alberts voorgedragen als lijsttrekker van de SP Amsterdam

Foto: Wiebe Kiestra

De kandidatencommissie heeft Remine Alberts voorgedragen als lijsttrekker van de SP bij de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen in maart. Alberts: “Ik ben vereerd te zijn voorgedragen als lijsttrekker. En sta te popelen om Amsterdam ‘linksaf te laten slaan.’ Van wonen tot gezondheid, in onze stad nemen de verschillen tussen arm en rijk nog steeds toe. Hoog tijd om de tweedeling te bestrijden.”  

Lees verder
1 december 2021

10 miljoen voor parken en groen

Foto: Franklin Heijnen / Flickr

Het stadsbestuur trekt tien miljoen euro uit voor zeven grote groenprojecten in de stad. Die projecten moeten ervoor zorgen dat versteende plekken groen worden gemaakt. Ook worden bestaande parken en groengebieden uitgebreid en/of beter beschikbaar gemaakt voor Amsterdammers die van het  groen willen genieten.

Lees verder
26 november 2021

Amsterdamse proef met bijverdienen in de bijstand wordt verlengd tot 2023

Foto: SP / Creative commons

De proef waarbij bijstandsgerechtigden extra kunnen verdienen naast hun uitkering wordt verlengd tot 2023. De proef verloopt succesvol. Amsterdammers die ‘bijverdienen’ naast hun bijstand vinden sneller hun weg naar werk. SP-raadslid David Schreuders: “Dit is fijn nieuws.
Nieuw onderzoek bevestigt wederom dat een positieve benadering en een steuntje in de rug werkt. De baankansen en de bestaanszekerheid van Amsterdammers worden hiermee vergroot.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier