h

Nieuws, juni 2015

27 juni 2015

Goed en betaalbaar wonen

Zorgen dat iedere Amsterdammer goed en betaalbaar kan wonen, dat is het doel van de SP in Amsterdam. En dat is hard nodig ook, want als er niets gebeurt, dreigt Amsterdam voor veel mensen onbetaalbaar te worden.

Lees verder
25 juni 2015

Bewoners Nieuw Sloten aan de knoppen van parkeerbeleid

Stadsdeel Nieuw-West biedt bewoners en andere belanghebbenden in de wijk Nieuw Sloten vergaande mogelijkheden om met elkaar de parkeerproblemen in hun wijk te analyseren en daarvoor oplossingen te bedenken. Dat voorstel van SP-stadsdeelbestuurder Erik Bobeldijk is unaniem aangenomen.

Lees verder
24 juni 2015

Houd Transvaalstraat leefbaar (update)

(oorspronkelijk artikel 3 juni 2015) De SP wil dat het stadsdeel orde gaat scheppen in de laad- en loschaos in de Transvaalstraat.  SP-fractielid in Oost Karel van der Weide:  “De overlast voor bewoners moet afnemen. Dat kan door elektrisch vervoer of vaste tijdstippen waarbinnen de supermarkt kan worden bevoorraad. Zo houd je de straat leefbaar voor de bewoners.”

Lees verder
23 juni 2015

SP op de bres voor duurzaam festivalbeleid

SP-raadslid Remine Alberts doet een aantal voorstellen om het beleid voor festivals in parken duurzamer te maken. Alberts: “De effecten van alle festivals op de parken en de verdere omgeving moeten beter in kaart worden gebracht. We moeten ervoor zorgen dat we zuinig met ons kostbare groen omspringen. Achteraf spijt hebben is gewoon te laat.”

Lees verder
22 juni 2015

Petitie tegen verkoop woonblokken sociale huur

SP en bewoners van de Roerstraat (Zuid) en het Lambertus Zijlplein (Nieuw-West) hebben aan woningcorporatie Stadgenoot een petitie aangeboden tegen de verkoop van  hun woonblokken aan commerciële verhuurders. SP-raadslid Tiers Bakker, aanwezig bij de overhandiging van de petitie: “Nu zijn het sociale huurwoningen. Een commerciële verhuurder zal maximaal willen verdienen op de huizen. De huren zullen dan twee of drie keer over de kop gaan. Wij roepen Stadgenoot op dat niet te doen en de woningen te behouden als sociale huur.”

Lees verder
19 juni 2015

Kom beloftes leegstand Bierens de Haanbuurt na

De SP wil dat Ymere de afspraken nakomt om een einde te maken aan de leegstand van enkele tientallen woningen in de Bierens de Haanbuurt in Nieuw-West. Daarom is er vandaag een posteractie gehouden met de tekst ‘Waarom woont hier nog steeds niemand’. SP-raadslid Erik Flentge: “Het is onbegrijpelijk dat deze leegstand al zo lang aanhoudt. De woningen moeten snel weer bewoonbaar worden gemaakt.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier