h

Nieuws, oktober 2021

25 oktober 2021

Voorrang voor buurtbewoners bij nieuwbouwwoningen

Foto: Henk Kosters / Flickr

Het stadsbestuur wil de gemeentelijke woonregels aanpassen zodat nieuwbouwprojecten kunnen worden aangewezen waar een deel van de woningen met voorrang naar bewoners uit het stadsdeel gaat. Dat moet ervoor zorgen dat buurtbewoners veel meer kunnen profiteren van nieuwbouw in hun omgeving, en verdringing in de wijk voorkomen.

Lees verder
18 oktober 2021

Tiers Bakker verkozen tot SP-lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022

Foto: SP

Afgelopen vrijdag is Tiers Bakker op de algemene ledenvergadering verkozen tot lijsttrekker van de SP Amsterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Na een spannende tweestrijd met Jakob Wedemeijer kwam Bakker uiteindelijk als winnaar uit de bus. SP-lijsttrekker Tiers Bakker: “Ik ben zeer vereerd door de leden te zijn verkozen tot lijsttrekker. Ik sta te popelen om  Amsterdam ‘linksaf te laten slaan’ bij de verkiezingen volgend jaar.”

Lees verder
11 oktober 2021

SP lanceert ambitieus concept-verkiezingsprogramma: 'Amsterdam linksaf'

Foto: SP

De SP Amsterdam lanceert een ambitieus concept-verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022.
Het programma heeft de titel  “Amsterdam linksaf. Voor een sociaal Amsterdam: voorstellen tegen de tweedeling en de macht van het grote geld.” De SP wil dat stevig wordt ingegrepen om de toenemende verschillen tussen Amsterdammers te verkleinen. Betaalbaar wonen is een belangrijk speerpunt van de SP. In heel Nederland is de wooncrisis voelbaar. In het populaire Amsterdam wordt de schaarste extra sterk gevoeld. De huurders en andere woningzoekenden staan met hun rug tegen de muur. Er moet tegenwicht komen tegen landelijk liberaal beleid. Lage inkomens en middeninkomens kunnen de marktprijzen niet betalen.  Daarom zet de SP in op een radicale oplossing: elke sociale huurwoning die verkocht dreigt te worden door een woningcorporatie moet worden opgekocht door Amsterdam. Kortom: er gaat niet één sociale huurwoning van een woningcorporatie de vrije markt op. Ook willen we sociale huurwoningen van particuliere verhuurders die hoge huren dreigen te krijgen opkopen. 

Lees verder

U bent hier