h

Motie

16 februari 2011

Motie

Motie van verontwaardiging omtrent uitvoering betaald parkeren

De stadsdeelraad Nieuw-West in vergadering bijeen d.d. 16 februari 2011.

Kennis genomen hebbende van:
- Het inspraak-proces rond het invoeren van betaald parkeren voor het gebied Slotervaart 2,

Constaterende:
- Dat bij de besluitvorming over het invoeren van betaald parkeren voor het gebied Slotervaart 2, aan de bewoners is gemeld, dat zij konden aangeven of zij voor of tegen betaald parkeren waren.
- Dat meer dan 80% van de bewoners, die mee hebben gedaan aan deze vorm van inspraak, hebben aangegeven tegen betaald parkeren in dit gebied te zijn.
- Dat de Rechtbank stadsdeel Nieuw-West met betrekking tot het behandelen van bezwaarschriften in het ongelijk heeft gesteld.

Overwegende:
- Dat het expliciet polsen van bewoners of zij voor of tegen het invoeren van betaald parkeren zijn, de indruk wekt dat er iets gedaan wordt met de uitkomst van deze peiling.
- Dat het feit dat er ondanks een overweldigende meerderheid tegenstemmers, betaald parkeren toch is ingevoerd, dit zeer teleurstellend is geweest voor alle bewoners die de moeite hebben genomen hun mening kenbaar te maken.
- Dat wijze van behandeling van bezwaarschriften niet juist was en daarmee het toch al geschade vertrouwen van de bewoners in het inspraakproces geen goed heeft gedaan.

Spreekt haar verontwaardiging uit:
- Over het verloop van het inspraak-proces rond het invoeren van betaald parkeren voor het gebied Slotervaart 2,

En gaat over tot de orde van de dag.

De indieners:
Erik Bobeldijk (SP), Jan Engel (TvA), Gerard Molenwijk (BNW81)

U bent hier