h

Nieuws van de afdeling

16 december 2017

Zuidoost en SP vieren feest: Metro 53 blijft

Foto: SP

De SP en bewoners van Amsterdam-Zuidoost vierden vrijdag het behoud van Metrolijn 53 naar Centraal Station. Door acties van SP en actiegroep M53direct werden plannen om de lijn in te korten gedwarsboomd. Om dit grote succes te vieren ontvingen SP-raadslid Remine Alberts en buurtactivist Mike Brantjes (M53direct) een actiemonument uit handen van SP-Kamerlid Cem Laçin.

Lees verder
13 december 2017

SP opent Amsterdams schimmelwoningenmuseum

Foto: SP

De SP organiseerde vandaag een “schimmelwoningenmuseum” in de Stopera. In het ‘Pop up Museum’ waren beelden te zien van huizen die de SP bezocht naar aanleiding van het meldpunt schimmelwoningen. SP-raadslid Erik Flentge, initiatiefnemer van het meldpunt: “Je mag dit met recht een rotmuseum noemen. Maar het laat zien hoe sommige Amsterdammers moeten wonen: met schimmel in woonkamers, slaapkamers en badkamers. Dat is niet alleen zeer vervelend voor bewoners, het is ook nog eens ongezond. Wij komen daartegen samen met bewoners in actie.”  

Lees verder
11 december 2017

De Key belooft beterschap voor Columbusplein na overhandiging Gele Kaart

Foto: SP

Woningcorporatie De Key belooft beterschap rondom de woningverbetering bij de huizen in de Columbuspleinbuurt. Dat meldde een medewerker van De Key toen de SP samen met een groep bewoners een gele kaart kwam overhandigen. Bewoners en de SP willen dat De Key in actie komt om de opknapbeurt die nu gaande is fatsoenlijk uit te voeren. Tot nu toe loopt de communicatie met de bewoners vaak slecht en gaat de uitvoering slordig. SP-actieleider Hans van Heijningen: “De opknapbeurt is nu bezig, en is ingrijpend voor de bewoners. De Key heeft nu nog de kans om er wat moois van te maken. We willen dat De Key deze kans grijpt, om te voorkomen dat al het werk straks voor niks is, of dat bewoners hun medewerking eindigen.”

Lees verder
8 december 2017

SP steunt politieacties voor goed pensioen

Foto: SP

Donderdag bezochten Tweede Kamerlid Ronald van Raak en Amsterdams kandidaat-raadslid Nicole Temmink de stakende Amsterdamse politieagenten. De agenten legden hun werk neer omdat ze een beter pensioen willen. Ronald van Raak: "Politieagenten moeten nu doorwerken tot hun 67e, terwijl ze een fysiek en mentaal een zwaar beroep hebben. Op je 67e nog achter de boeven aan ziet de SP ook niet zitten. Wij steunen daarom de actievoerende agenten." 

Lees verder
7 december 2017

SP regelt recht op betaald transitieverlof voor transgenders

Foto: TEd Eytan

Dankzij de SP wordt betaald transitieverlof voor transgenders die bij de gemeente werken een recht, zoals het recht op zwangerschap- en bevallingsverlof. De raad ging 1 december 2017 akkoord met deze aanvulling van de SP op het Initiatiefvoorstel Emancipatie van transpersonen in Amsterdam van D66, dat de positie van transgenders wil verstevigen.

Lees verder
6 december 2017

30.000 nieuwe huizen helpen woningnood bestrijden

In de periode van 2014 tot en met 2017 zijn ruim 30.000 nieuwe huizen gebouwd in Amsterdam. Dat is de optelsom nadat vandaag bekend werd dat in dit jaar de bouw van 7807 woningen is begonnen. SP-wethouder Laurens Ivens, verantwoordelijk voor de nieuwbouw in de stad, is blij met de cijfers: “Sinds de jaren ’80 is er geen stadsbestuur dat zoveel gebouwd heeft. Het aantal huizen is een stuk meer gegroeid dan de bevolking. Dat betekent dat we rechtstreeks de woningnood tegengaan.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier