h

Nieuws van de afdeling

14 mei 2024

SP steunt bewoners Zuidoost in strijd voor behoud van de metro

Foto: wouter monteban / wouter monteban

Vanavond demonstreert een groep bewoners uit Zuidoost voor behoud van de metrolijnen 50 en 53 in Zuidoost. Vanuit het stadsbestuur (PvdA, GroenLinks, D66) klinken al langer planen om een metrolijn uit Zuidoost te schrappen, door de huidige aparte metrolijnen 50 (Gein-Isolatorweg) en 53 (Gaasperplas -Centraal Station) samen te voegen tot één metrolijn.

Lees verder
10 mei 2024

SP wil opheldering over handelen van de politie tijdens UvA demonstraties

Foto: Foto: Jvhertu / Wikimedia Commons

De Amsterdamse gemeenteraad debatteerde vanmiddag over de demonstraties aan de Universiteit van Amsterdam die aandacht vragen voor het lot van de Palestijnen en de oorlog in Gaza. De SP steunt de Amsterdamse studenten die aandacht vragen voor het conflict zolang dit op een vreedzame manier gebeurt. Het gebruik van geweld of intimidatie van personen en pers verwerpt de SP.

Lees verder
9 mei 2024

Vrijdag 13:00 spoeddebat demonstraties UvA-campus

Foto: wouter monteban / wouter monteban

Aanstaande vrijdagmiddag om 13:00 zal er een spoeddebat plaatsvinden over de pro-Palestijnse protesten op het terrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in de gemeenteraad van Amsterdam.

Lees verder
3 mei 2024

Zuidoost eensgezind: acties voor behoud van de metrolijnen gaan door!

Foto: SP

De bewoners van de K-buurt en omgeving zijn eensgezind: de acties voor behoud van goed openbaar vervoer in Zuidoost gaan door. SP-raadslid Erik Bobeldijk: “Samen met de inwoners van Zuidoost en bewonersplatforms als Hart voor de K-buurt en de Vrienden van Duivendrecht zal de SP blijven knokken voor het behoud van de huidige metrolijnen 53 (Gaasperplas- CS) en 50 (Gein-Isolatorweg) en buslijn 41 van Holendrecht naar Muiderpoort.”

Lees verder
22 april 2024

Demonstratie tegen woonarmoede in Noord

Foto: SP / SP Amsterdam

Zaterdag protesteerden huurders uit Amsterdam-Noord voor betaalbare en goede huurwoningen. Tijdens een protestmars georganiseerd door onder andere bewonersgroepen De Noordas en Red Amsterdam Noord spraken zij zich uit tegen schimmelwoningen, hoge energierekeningen, en de verkoop van sociale huurwoningen. De SP sloot ook aan bij dit protest.

Lees verder
22 april 2024

SP Amsterdam wil ervaringen patiënten CO-MED verzamelen

Foto: SP

Alle SP-afdelingen, in gemeenten waar Co-Med actief is of wordt, inventariseren de klachten zodat we goed inzicht krijgen in heel het land. SP-Tweede Kamerlid Jimmy Dijk gaat met deze cijfers verder de strijd aanbinden tegen deze Private Equity praktijken in de zorg en om draagvlak te krijgen in het parlement tegen deze praktijken. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier