h

Nieuws van de afdeling

19 juli 2018

'Schoolbesturen moeten investeren in betere arbeidsvoorwaarden leraren'

Foto: SP / Creative Commons

De Gemeente Amsterdam moet Amsterdamse schoolbesturen aansporen om meer te investeren in goede arbeidsvoorwaarden voor hun leraren. Hiermee kunnen zij het vak van leraar aantrekkelijker maken om zo het lerarentekort te verminderen. Een voorstel van de SP hiervoor kon rekenen op een meerderheid in de gemeenteraad.

Lees verder
18 juli 2018

Schaf belastingvoordeel voor expats helemaal af (Opinie)

Foto: r. van riel (cc)

De regering gaat het belastingvoordeel voor expats beknotten. Amsterdam is erbij gebaat als dit oneerlijke extraatje helemaal verdwijnt, aldus SP-raadslid Erik Flentge.

Lees verder
17 juli 2018

Internationale actie voor betaalbaar wonen

Amsterdam komt samen met zeven andere wereldsteden, zoals Londen, Parijs en New York in actie te tegen de almaar stijgende huizenprijzen. SP-wethouder Laurens Ivens: “Onze huizenmarkt wordt overspoeld door mensen die vooral veel geld willen verdienen. Mensen die een huis nodig hebben om in te wonen zijn daarvan de dupe. Het is goed om te zien dat er na jaren waarin internationaal het marktdenken domineerde, en het grote geld zijn gang kon gaan, er nu een tegenbeweging vanuit de steden op gang komt. De mensen staan centraal, niet de markt.”

Lees verder
10 juli 2018

SP: Vertraging kwijtschelding waterschapsbelasting moet snel worden opgelost

Foto: SP / Creative Commons

De gemeente Amsterdam moet achterstanden bij de kwijtschelding van de waterschapsbelasting snel wegwerken. Amsterdamse minima krijgen nu aanmaningen of zelfs dwangbevelen in plaats van kwijtscheldingen. SP-raadslid Tiers Bakker: “Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen moet mensen met een kleine beurs ontzien. In plaats daarvan komen zij nu in de problemen. Dat moet snel worden opgelost.”

Lees verder
5 juli 2018

Vacature: Medewerker SP-fractie Amsterdam

Foto: SP Amsterdam

De gemeenteraadsfractie van de SP in Amsterdam is op korte termijn op zoek naar een nieuwe fractiemedewerker. De fractiemedewerker ondersteunt inhoudelijk en secretarieel de fractie, samen met de andere medewerkers.

Lees verder
5 juli 2018

Thuiszorg en SP presenteren zwartboek

Foto: SP Amsterdam

Stop het bezuinigen op thuiszorg door zorgbedrijven. Investeer in plaats daarvan in goede zorg door mensen die daar fatsoenlijk voor betaald worden. Dat is de noodkreet die thuiszorgers, cliënten en SP slaan in een zwartboek, dat is opgesteld naar onderzoek op de werkvloer. Daaruit blijkt dat oudere Amsterdammers steeds minder uren zorg krijgen en dat de werkdruk voor thuiszorgmedewerkers almaar toeneemt. SP-duoraadslid Cobie Groenendijk: “Winstoogmerk lijkt voor thuiszorgbedrijven belangrijk dan goede zorg fatsoenlijke werkomstandigheden. Dat moet echt anders.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier