h

Nieuws van de afdeling

17 mei 2018

Voorkom nachtoverlast passagiersvaart Borneosteiger

Foto: steedm cc

De SP wil dat het stadsdeelbestuur voorkomt dat omwonenden van de Borneosteiger te maken gaan krijgen met nachtelijke overlast door het laden en lossen van passagiersboten. SP-stadsdeelcommissielid in Oost Karel van der Weide: “Water houdt weinig geluid tegen, en direct rondom de aanlegsteiger staan veel huizen. Laten we de bewoners in deze woonbuurt gewoon hun nachtrust gunnen, in plaats van dat ze tijdens hun slaap te maken krijgen met rumoerige bootpassagiers. Deze plek is gewoon niet geschikt voor nachtelijk laden en lossen.”

Lees verder
16 mei 2018

Vergaande maatregelen tegen overlast massatoerisme

Foto: SP

GroenLinks, D66, PvdA en SP stellen vergaande maatregelen voor om de overlast van het massatoerisme in te dammen. De partijen willen de stad leefbaar houden door onder meer de toeristenbelasting flink te verhogen en overlastgevend vervoer zoals tournigcars, paardenkoetsen en bierfietsen te verplaatsen of te verbieden. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: “Amsterdam is een stad om te wonen, te leven en te werken. Toerisme komt op de tweede plaats en moet zich aanpassen aan de Amsterdammers.”

Lees verder
11 mei 2018

Adelaarsweg viert bouw geluidswal

Foto: SP Amsterdam

De gemeente is eindelijk begonnen met de bouw van de geluidswal aan de Adelaarsweg. Na jarenlange bewonersacties, en inzet van de SP, komt er een einde aan de geluidsoverlast van het voorbijrazende verkeer. De SP deelde vrijdag taart en tompoucen uit aan omwonenden, om dit heugelijke feit te vieren.

Lees verder
8 mei 2018

Plaats meer vrouwvriendelijke toiletten bij evenementen

De SP wil dat er bij evenementen als Koningsdag en de Gaypride meer openbare toiletten worden neergezet, ook voor vrouwen. Afgelopen Koningsdag was slechts één op de 25 door de gemeente neergezette plasplekken toegankelijk voor vrouwen. Een bewoner in de binnenstad telde op Koningsdag maar liefst 66 wildplassers voor zijn deur.  

Lees verder
20 april 2018

Houd drugsgeld weg van de woningmarkt

Foto: jeffrey kuiper cc

De SP wil dat er maatregelen worden genomen tegen de investeringen van drugsgeld op de woningmarkt. SP-raadslid Nicole Temmink: “Zowel op landelijk als lokaal niveau is actie nodig om te voorkomen dat huizen door criminelen worden gebruikt om geld wit te wassen. Ik wil niet dat misdaad loont, en dat dan ook nog gewone woningzoekenden door criminelen worden weggeconcurreerd in de zoektocht naar een huis.”

Lees verder
19 april 2018

Voorkom terugkeer heroïneproblematiek

De SP wil dat het stadsbestuur maatregelen neemt om te voorkomen dat de heroïneproblematiek uit het verleden weer de kop op steekt. Belangenverenigingen trekken aan de bel omdat het aantal momenten voor heroïneverstrekking is verminderd vanwege personeelsgebrek bij de GGD. SP-raadslid Nicole Temmink: “Een goed gebruikersprogramma voorkomt drugshandel en gebruikersoverlast en zorgt ervoor dat verslaafden niet aan hun lot worden overgelaten. Als mensen die er bovenop zitten aan de bel trekken, wil ik dat het stadsbestuur daar voldoende aandacht voor heeft.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier